A VIN dekóder általában ingyenes és fizetős verzióban érhető el. Melyik a legjobb megoldás? A nyilvánvaló fizetési különbségektől eltekintve gyakran felmerül a kérdés, hogy az ingyenes VIN-dekódolási szolgáltatások mennyiben térnek el a fizetett jelentésektől. Ezért az alábbiakban elmagyarázzuk, melyik megoldás gyakran hasznosabb.

Mikor tud segíteni a VIN dekóder?

A VIN mind a tizenhét karaktere olyan információkat tartalmaz, mint a gyártás helye és éve, a jármű típusa, a futásteljesítmény és a szervizjavítás. Ezek az adatok rendkívül hasznosak lehetnek, például:

  • meg kell találnia és azonosítania kell autóját (pl. lopás után),
  • ellenőrizni szeretné a jármű eladójának hitelességét,
  • meg kell szereznie a jármű értékelését
  • meg akarja határozni a berendezés verzióját,
  • meg kell vásárolnia néhány alkatrészt autójához.

Ne feledje, hogy a VIN-szám olyan, mint bármely autó alsó kódja, és a VIN-dekóder lehetővé teszi a benne kódolt adatok gyors elolvasását. Csak kattintson az alábbi űrlapra.

VIN-dekóder – elegendő a jelentés ingyenes verziója?

Ha kíváncsi arra, hogy melyik megoldás a legjobb az Ön számára, az alábbiakban két dolgot kell figyelembe venni annak meghatározásakor, hogy a szolgáltatás mely verziója felel meg az elvárásainak.

Jelentés hatóköre

Valószínűleg mindenki tudja, hogy nem minden VIN-dekóder kaphatja meg ugyanazt az információt egy járműről. A szolgáltatások felülmúlhatatlanok, különösen, ha a jármű történelmének terjedelméről van szó. A kapott adatok leggyakrabban a járműtől, a származási országtól és az autóval kapcsolatban gyűjtött adatok szintjétől függően változnak.

Tehát, ha csak olyan alapvető adatokat keres, mint például a márka, a modell, az év, a berendezés verziója vagy a motor típusa, elegendő lehet egy ingyenes VIN dekóder az Ön számára. Ha azonban magasabbak az elvárásai, és részletes információkra van szüksége a járműről, például a lehetséges szervizjavításokról vagy a balesetek arányáról, érdemes megfontolni a jelentés teljes, fizetett változatának használatát.

Az információk pontossága

A nagyon pontos járműadatbázis rendkívül értékes, mivel időben elérhetővé teszi az új járműadatokat. Különösen, ha valamilyen fiatalabb autómodell érdekel. Általában egy ingyenes VIN-dekóder nem frissíti az adatbázisát a legújabb járművekkel.

Ingyenes VIN dekóder vagy fizetett?

Annak ellenére, hogy egy ingyenes VIN-dekóder gyakran úgy tűnik, hogy jó módszer egy vagy több tucat zloty megtakarítására, leggyakrabban ez megoldott, nem ez a legjobb módszer a kiadások csökkentésére. Különösen akkor, ha olyan használt autót tervez vásárolni, amelyet először regisztrálnak az országban. Ekkor rendkívül hasznosak lehetnek a járművel kapcsolatos pontos, aktuális és mindenekelőtt részletes információk. A létrehozott nyilvántartásoknak köszönhetően pedig gyorsan felmérheti az autó eladó hitelességét, ezáltal minimalizálva a használt autó vásárlásával járó kockázatot.