A Waz Lada orosz autómárka, amelyet Lengyelországban Lada néven ismerünk jobban. Ennek a márkának minden autójának egyedi azonosító kódja van, VIN néven. Ez a szám fontos információkat tartalmaz a járműről, például a modellévről és a motor típusáról. Ha valaki autót akar vásárolni, a Waz Ladában található VIN dekódolása jó módszer lehet annak ellenőrzésére, hogy az autó balesetmentes-e, vagy rendelkezik-e eredeti felszereléssel. Tehát hol található a WIN egy Waz Lada járművön, és hogyan kell dekódolni? Javasoljuk alább.

Waz Lada – VIN szám dekódolása

Annak a ténynek köszönhetően, hogy minden VIN sok fontos adatot tartalmaz a járműről, a Waz Ladában a VIN dekódolása lehetővé teszi, hogy részletes információkat szerezzen az autóról. Az általános Lada specifikációk mellett, mint például a modellév vagy a gyártási hely, a VIN dekóder kulcsfontosságú információkat tartalmaz, amelyek hasznosak lehetnek a jármű vásárlás előtti ellenőrzésében. Különösen, ha a Waz Ladát először regisztrálják az országban. A VIN dekódolásának köszönhetően többek között ellenőrizheti, hogy az autó eredetileg milyen felszereltséggel rendelkezik és az átlagos üzemanyag-fogyasztást. A tényleges állapottól való bármilyen eltérés arra utalhat, hogy a jármű balesetet szenvedhetett a múltban. Ha szeretné ellenőrizni, hogy az érdeklődő jármű balesetmentes-e vagy sem szerepel-e az ellopott autók adatbázisában, használja az alábbi űrlapot.

Waz Lada – hol található a VIN?

A VIN megtalálása a Waz Lada autóban nem mindig egyszerű. Különösen, hogy a gyártók nem mindig helyezik el a kódot tipikus helyeken. Tehát hol van a VIN a Waz Ladában? A gyártó általában a jármű jobb oldalán, az alvázon vagy a karosszérián helyezte el látható helyen. Régebbi autókban a jármű adattáblájára került, vagy a jármű vázára vagy karosszériájára “bélyegezték”. Másrészt az új járművek VIN-számát matrica formájában helyezik el a szélvédő mögött. Érdekes módon az autóiparban alkalmazott elnevezési szokás miatt az egyes modellek neve azonos lehet, pl. WAZ 2102 a mi Lada 2102, a WAZ 2108 Lada Samara, WAZ 2111 Lada 111, WAZ 2172 Lada Priora és WAZ 2123 Lada Niva.

Arra is érdemes emlékezni, hogy a legmegbízhatóbb az alvázszám, amelyet egy rögzített elemre bélyegeznek, nem pedig a ragasztottra. A bélyegzett VIN-szám bármilyen beavatkozása arra utalhat, hogy probléma lehet a járművel.

Waz Lada – a VIN szám ellenőrzése

A Ladában az azonosító szám dekódolása lehetővé teszi a járművel kapcsolatos fontos információk megismerését. A járműtörténeti jelentés információkat tartalmazhat a kilométer-számláló leolvasásáról, esetleges lopásról, sérülésről vagy felszerelésről. Ezek a szempontok jelentős szerepet játszanak egy autó vásárlásakor, különösen akkor, ha a Waz Ladát külföldről importálták. Tehát hogyan ellenőrizheti a VIN-t Waz Ladában? Csak töltse ki az alábbi űrlapot, és használja a jelentés ingyenes vagy fizetett változatát egy adott Lada járműre. Arra is érdemes emlékezni, hogy a teljes járműtörténeti jelentés költsége csekély ahhoz az árhoz képest, amelyet fizethetünk egy esetleg megrongálódott vagy nem megfelelő árú autóért.