A VIN szám smart járművek egyedi kód, amelynek köszönhetően helyet kapott egy csomó fontos információt az autót. Fontos, hogy nincs két egyforma VIN-szám, ami azt jelenti, hogy annak dekódolása lehetővé teszi, hogy rengeteg hasznos információt találjon a vásárolni kívánt autóról. A használt Smart vásárlásakor mindig fennáll a kockázat, de a VIN dekóder felfedi a jármű tulajdonjogának, szervizjavításainak és hibáinak történetét. Tehát hogyan lehet megtalálni a VIN-t a Smart-ban és hogyan kell dekódolni? Olvassa el cikkünkben

Smart – VIN számot dekódoló

Az Smart jármű VIN-je fontos jármű-előírásokat tartalmaz. Ezért a smartai alvázszám dekódolása jó megoldás azok számára, akik érdeklődnek az ilyen márkájú autók megvásárlása iránt a másodlagos piacról. Az intelligens azonosító szám ugyanis segít olyan részletes paraméterek meghatározásában, mint a gyártási hely, az átlagos üzemanyag-fogyasztás, a motor verziója és a felszereltségi lehetőségek. Ez lehetővé teszi azt is, hogy az ellopott járművek adatbázisában keressen, és olvassa el annak előzményeit a hibák vagy a korábbi tulajdonosok száma tekintetében. Mint látható, a smartai VIN dekódolása lehetővé teszi a járművel kapcsolatos fontos információk elolvasását, így ellenőrizheti az aktuális tulajdonos által megadott adatokat. Ha meg szeretné tudni, hogy az érdekelt Smart szerepel-e az ellopott járműnyilvántartásban, vagy balesetmentes, dekódolja a VIN-t az alábbi űrlap segítségével.

Smart – hol található a VIN?

Az első dolog, amit ellenőrizni kell a kód ellenőrzése előtt, meg kell találni annak helyét az autóban, és összehasonlítani a dokumentumokra írt VIN-kel. Viszont nehéz megtalálni a VIN-t egy Smartában. Tehát, ha kíváncsi, hol van a VIN a Smart ForFour-ban, a 2004-2006-os években a gyártó egy rögzített elemre helyezte a padlón az utasülés előtt, és a VIN-tábla a jobb oldalon található középső oszlop. Másrészt az 1999-2001-es ForTwo modell Smart-jának VIN-száma volt a csomagtartó padlójára helyezett állandó elemen.

Mint látható, a VIN helyzete Smartában, függetlenül attól, hogy ForFour, Roadster, ForFun, ForMore vagy Crosstown modell van-e, nem biztos, hogy nyilvánvaló, ezért néha érdemes bevált eszközöket használni, hogy ne pazarolják az időt hosszú kereséseknél. És ne feledje, hogy a legmegbízhatóbb a rögzített elemre bélyegzett alvázszám, nem pedig a ragasztott.

Smart – VIN szám ellenőrzése

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jármű VIN-azonosítása jelentősen minimalizálja a vásárlással járó kockázatot. Mivel a Smart márkanévben szereplő VIN ellenőrzése lehetővé teszi, hogy ellenőrizze az eladó által megadott járműadatok és a gyártó nyilvántartásából származó állapotok összhangját. Különösen az intelligens vagy eredeti berendezések gyártásával kapcsolatosak. Tehát hogyan lehet ellenőrizni az előzményeket egy intelligens járműben? Ezt az alábbi űrlap kitöltésével online lehet megtenni. Az alapváltozatú szolgáltatás ingyenes verzióban érhető el, míg azok, akik részletes információkat szeretnének megismerni az autóról, használhatnak fizetett, teljes előzményekről szóló jelentést.