Járművet vásárol? Az első lépésben ne felejtse el ellenőrizni a VIN számot. Az alvázszám dekódolása lehetővé teszi, hogy adatokat szerezzen a jármű műszaki paramétereiről, és megtekintheti annak előzményeit is. Ennek köszönhetően minimalizálja az autó másodlagos piacról történő megvásárlásával járó kockázatot. Tehát hogyan lehet ingyenesen ellenőrizni a VIN-t? Olvassa el alább. Hol található a VIN?

A jármű azonosítószáma megtalálható az autóra vonatkozó dokumentumokban, a forgalmi engedélyben vagy például a biztosítási kötvényben. A használt autó vásárlása előtt azonban mindig érdemes a VIN számot a jármű állandó elemén elhelyezni. Ennek köszönhetően ellenőrizni tudjuk annak helyességét. Sajnos a VIN megtalálása egy autóban időigényes lehet, mert a gyártók nem mindig helyezik jól látható helyre ezt a kódot. Tehát hol van a VIN egy adott márkájú autónál? Tapasztalatból tudjuk, hogy több tipikus helyen megtalálható:

 • A motorháztető alatt (motorblokk),
 • A műszerfalon (a szélvédő közelében),
 • Az ajtókereten (bal oldalon a kerékív belsejében),
 • A vezetőoldali ajtón (az ajtófélfa közelében),
 • Néhány autó a gáton vagy a radiátor tartóján lehet.

Az alvázszámot azonban nem mindig bélyegzik könnyen hozzáférhető helyeken, ezért érdemes bevált eszközökkel pontosan meghatározni, hogy hol található a VIN az autóban. És ne feledje, hogy a rögzített elemre véglegesen beillesztett kód, és nem az a ragasztott, amely a legmegbízhatóbb.

VIN-ellenőrzés ingyen

Közülünk ki nem szereti ingyen beszerezni a cuccokat? Ha azonban be van jelölve a VIN, akkor az ugrás egyik oldalról a másikra anélkül, hogy megkapná a kocsival kapcsolatos információkat. Mit válasszunk? Ingyenes VIN csekk vagy fizetett? Az ingyenes VIN dekóder csak olyan járműparamétereket tartalmaz, mint a modell, a berendezés verziója, a gyártó specifikációi vagy a piaci érték. Bizonyos esetekben az ilyen információk elegendőnek bizonyulhatnak. A jármű teljes előzményeinek fizetett jelentése lehetővé teszi az autóval kapcsolatos részletesebb adatokhoz való hozzáférést, például: szervizjavításokat, hibákat, tulajdonosi vagy baleseti történeteket, és ami a legfontosabb: lehetővé teszi az ellopott adatbázis keresését. járművek.

Tehát, ha az ingyenes VIN-ellenőrzés biztosítja a szükséges információkat, használja az alábbi űrlapot.

 • producer,
 • modell,
 • karosszéria típusa,
 • motorteljesítmény [cm3],
 • a gyártó országa,
 • sebességváltó típusa.

Ha pedig átfogó információkra van szüksége egy adott autóról vagy motorkerékpárról, akkor használja a jelentés teljes, fizetett változatát. Annál inkább, hogy a szolgáltatás költsége csekély ahhoz az árhoz képest, amelyet fizethetünk egy olyan járműért, amely balesetet szenvedett, vagy lopás következtében érkezett az országba. A VIN dekóder egy olyan eszköz, amely megbízható források alapján átfogó előzményjelentést készít az Önt érdeklő járműről, így félelem nélkül támaszkodhat rájuk autóvásárláskor.