VIN kikódolás

Tudja, hogy egy adott autóval kapcsolatos összes információ egy kódban található? Autó vásárlásakor, különösen a “használt” -nak, ellenőriznie kell, hogy hol van a VIN, és mit jelentenek az abban szereplő egyes betűk és számok. Nálunk a VIN dekódolása soha nem lesz probléma Ön számára.

Mi a VIN?

A VIN (járműazonosító szám) nem más, mint egy alvázszám. Ez a gyártó által az egyes járművekhez megadott egyedi szám. Minden autómárkának megvan a saját kódolási rendszere. A VIN problémamentes dekódolásához meg kell ismernie néhány szabályt, amelyek a különböző márkákra vonatkoznak.

VIN dekódolás. Miből áll a szám?
A VIN szám 17 karakterből áll, számokból és betűkből álló. A kódban azonban nem fogunk találni olyan betűket, mint az I, O, Q, hogy ne menjenek rosszul az 1 és 0 számokkal. A VIN dekódolása három részből áll:

  • VMI- jest to światowy kod identyfikujący producenta (World Manufacturing Identifier). Kod ten składa się z trzech znaków i określa producenta pojazdu oraz region skąd jest pojazd.
  • VDS- jest to główny kod określający pojazd (Vehicle Descriptor Section) i składa się z 6 znaków . Znajdują się tam informacje o typie pojazdu, podwoziu i konstrukcji.
  • VIS- jest to człon wyróżniający szczegółowo pojazd (Vehicle Indicator Section). Składa się z 8 znaków. W całym kodzie VIS zawarte są informacje o roku produkcji, zakładzie produkcyjnym i numerze seryjnym.

Hol található a VIN-szám

Ha már tudjuk, hogy néz ki a VIN dekódolás, akkor a kérdés marad, hogy hol kell ezt a számot keresni? Kiderül, hogy a jármű-járműtípustól függően a VIN máshol is található. A VIN-számok leggyakoribb helyei a következők:

  • Az a hely, ahol a szélvédő hozzáér a műszerfalhoz a vezető oldalán
  • Az ajtó retesze körül
  • Jobb oldali kerékív
  • A jobb oldali motortér megerősítése
  • Padló a jobb első ülésen
  • Csizma padló a jobb oldalon

A VIN dekódolása nem csak a teljes jármű számának keresése. A VIN megtalálható olyan dokumentumokban is, mint például a szervizkönyv és a regisztrációs okmány az E mezőben.

Tudatos ügyfél
Sok használt autó vásárló gyakran nem hisz a kereskedőkben, és maguk ellenőrzik a jármű történeteit. A Belügyminisztérium lehetővé tette az összes járművezető számára, hogy online ellenőrizze a jármű történetét. Csak VIN számra, regisztrációs számra és az első regisztráció dátumára van szüksége. Ezen adatok felhasználásával ellenőrizni kell a jármű gyártmányát, modelljét, a gyártás évét, a jelenlegi műszaki ellenőrzést és a biztosítási futásteljesítményt. Mindezek az adatok minden bizonnyal hasznosnak bizonyulnak a használt autók minden vásárlója számára.

www.hol-a-vin.com

A www.hol-a-vin.com köszönhetően a VIN dekódolása soha nem volt ilyen egyszerű. A weboldal gazdag autó-adatbázissal rendelkezik, ahol egyszerű és hozzáférhető módon információkat szerezhet a jármű VIN pontos helyéről. Nézd meg magad, milyen egyszerű ez.

A VIN szám sok ember számára érthetetlen karakter- és számsor. Valójában ez a kód tartalmazza az összes információt az autóval kapcsolatban. Érdemes tudni, hogy néz ki a VIN dekódolás és hol van a szám egy adott autómodellben

VIN kikódolás: