A Tata Motors indiai személygépkocsik, teherautók, buszok és még katonai járművek gyártója is. Ez a márka, mint minden autó, egyedi azonosító kóddal rendelkezik, amelyet VIN-nek hívnak. Tehát, ha valaki autóvásárlást tervez, a tatai VIN dekódolása jó módszer lehet annak ellenőrzésére, hogy az autót nem lopták-e el, nem sérült-e meg, vagy nem változtatta-e meg a futásteljesítményt. Tehát hol találja meg a VIN-t a Tata Motorsnál, és hogyan kell dekódolni? Javasoljuk alább.

Tata – VIN szám dekódolása

A Vata dekódolása egy Tata járműben lehetővé teszi, hogy fontos információkat szerezzen az autóról, mert minden VIN fontos paramétereket tartalmaz az autóval kapcsolatban. Az általános műszaki adatok, például a Tata modellév, gyártmány vagy gyártási hely mellett a VIN dekóder kulcsfontosságú információkat fog szolgáltatni, amelyek hasznosak lehetnek a jármű vásárlás előtti ellenőrzésében. Különösen, ha a Tata a másodpiacról származik, és először Lengyelországban kerül bejegyzésre. A VIN dekódolásával többek között ellenőrizheti, hogy a jelenlegi berendezés eredeti-e, és mi volt az utolsó dokumentált futásteljesítmény. A tényekkel való bármilyen ellentmondás arra utalhat, hogy a járművet a gyártó előírásaival ellentétesen módosították, vagy valamilyen közúti eseménybe keveredett. Ezért, ha szeretné ellenőrizni, hogy az érdeklődő jármű balesetmentes-e, használja az alábbi űrlapot.

Tata – hol találja a VIN-t?

Nem mindig könnyű megtalálni a VIN-t a Tatával. Különösen, hogy a gyártók 17 számjegyű kódot helyeznek el nemcsak az adott modell, hanem a gyártás éve tekintetében is. Tehát hol van a VIN a Tata márkában? A gyártók általában a VIN-t a burkolat alá helyezik a gáton vagy a rögzítőpanelen. Az alvázszám dombornyomottan megtalálható a vezető- vagy utasajtó alsó oszlopán és az első ülések alatt is. Másrészt a névtáblát leggyakrabban a jobb oldalon, a lengéscsillapító elején helyezik el.

Függetlenül attól, hogy érdekel-e egy Tata jármű az Aria, a Bolt, az Indica, az Indigo, a Safari vagy a Tata Xenon modellben, mindig meg kell határoznunk, hogy a VIN hol található az állandó elemen. Mert a legmegbízhatóbb az alvázszám, amelyet bélyegeznek, nem ragasztanak. A bélyegzett VIN esetleges manipulálása pedig arra utalhat, hogy a járműnek vannak rejtett problémái.

Tata – ellenőrzi a VIN-t

Az azonosító szám dekódolása a Tata márkában lehetővé teszi az autó fontos paramétereinek megtekintését. A járműtörténeti jelentés információkat tartalmazhat a kilométer-számláló leolvasásáról, a tulajdonosok számáról, a sérülésről vagy a felszerelésről. A VIN dekóder hozzáfér az ellopott járművek adatbázisához is. Mint látható, ezek az adatok fontos szerepet játszanak egy autó vásárlásakor, különösen, ha a Tata járművet külföldről importálták. Tehát hogyan ellenőrizheti a tatai VIN-t? Csak annyit kell tennie, hogy kitölti az alábbi űrlapot, és használja a jelentés ingyenes vagy fizetett változatát az Önt érdeklő Tata járművön. Arra is érdemes emlékezni, hogy a jármű történetéről szóló teljes jelentés költsége csekély ahhoz az árhoz viszonyítva, amelyet fizethetünk egy olyan autóért, amely esetleg megrongálódott, vagy ami még rosszabb, illegálisan hozták be az országba.