A Tatra a teherautók és az autók cseh márkája. Mint minden autóhoz, egyedi alvázszámmal is rendelkeznek, amelyet azonosítanak. A jármű részletes információi a VIN-en is ellenőrizhetők. A Tátrában az alvázszám dekódolása lehetővé teszi, hogy fontos adatokat találjon a vásárolni kívánt autóról. A VIN dekóder részletesen bemutatja a jármű történetét, például a javítást vagy a balesetet. Tehát hogyan lehet megtalálni a VIN-t a Tátrában, és hogyan kell dekódolni? Javasoljuk alább.

Tátra – VIN szám dekódolása

A Tatra jármű alvázszámának dekódolása különösen hasznos lehet azok számára, akik ilyen márkájú használt autó vásárlását tervezik. A Tatra azonosító szám lehetővé teszi olyan paraméterek megadását, mint a modellév, a felszerelési lehetőségek vagy az utolsó dokumentált futásteljesítmény. A futómű számának ellenőrzése azonban mindenekelőtt lehetővé teszi az ellopott járművek adatbázisában történő keresést és annak teljes előzményeinek megismerését, például a balesetek számát, a javításokat vagy a tulajdonosok számát. Mint látható, a Tatrában található VIN dekódolása lehetővé teszi a járművel kapcsolatos fontos információk elolvasását, így ellenőrizheti az aktuális tulajdonos által megadott adatokat. Ha meg szeretné tudni, hogy az Önt érdeklő Tátra balesetmentes-e, dekódolja a VIN-t az alábbi űrlap segítségével.

Tátra – hol található a VIN?

A VIN szám dekódolása előtt mindig meg kell találnunk a kódot az állandó elemen, és össze kell hasonlítanunk a dokumentumokban rögzített VIN számmal. Első pillantásra vannak eltérések. Tarában azonban nehéz megtalálni a VIN-t, mert a gyártók nem mindig teszik jól látható helyre a kódot. Ha kíváncsi arra, hogy hol van a Tatra a VIN, régebbi modellekben általában a vázra tették hátulra (az autó hátuljáról nézve ez lesz a jobb felső sarok), és a jobb oldalon lévő elülső csőre . A 3 tengelyes Tátrában azonban a VIN szám a központi tartócsőre, annak jobb oldalára is bélyegezhető. A VIN szám megtalálása, függetlenül attól, hogy az 52 Sport modellel van-e dolgunk, a Tatra 70, a Tatra Beta, a Tatra 815 teherautóval vagy az MTX Tatra V8-mal időigényes lehet, de érdemes a bélyegzett állandó elemen ellenőrizni az alvázszámot.

Ennek oka, hogy nem az autóra bélyegzett alvázszám a legvalószínűbb. A bélyegzett VIN-szám esetleges manipulálása pedig arra utalhat, hogy a járműben mögöttes probléma állhat fenn.

Tátra – VIN szám ellenőrzése

A Tatra alapadatainak ellenőrzése vásárlás előtt nagyon hasznos lehet, függetlenül attól, hogy melyik járműmodellről dönt. A Tatra járműben a VIN ellenőrzése lehetővé teszi mindenekelőtt a jármű jelenlegi tulajdonosának a tényleges állapotával kapcsolatos információk ellenőrzését. Különösen lehetővé teszi, hogy információkat szerezzen a lehetséges javításokról vagy futásteljesítményről. Tehát hogyan lehet ellenőrizni a Tátra történelmét? Ezt bármikor megteheti az alábbi űrlap kitöltésével. Az alapváltozatú szolgáltatás ingyenes verzióban érhető el, míg azok az emberek, akik szeretnének részletes információkat megismerni egy adott Tatry modellről, használhatják a teljes fizetett járműtörténeti jelentést.