A meleg napok nem csak a szabadban és pihenésre alkalmasak. Májusban általában elkezdődik az allergia-szezon, ami gyakran nem kerüli meg a vezetőket. Az orrfolyás, a tüsszögés és a vörös szemek befolyásolhatják a kerék biztonságát. Ellenőrizze, hogy az allergia hogyan befolyásolja a vezetést.

Allergia a kerék mögött

A statisztikák azt mutatják, hogy minden harmadik európai allergiás. Ez a vezető okozhat sok veszélyes helyzetet az úton. Katar, tüsszentés és vörös szemek csökkentik a kerék mögötti koncentrációt. Milyen hatással van az allergia a vezetésre? Tudta-e, hogy egy 100 km / óra tüsszentés során a vezető becsukta a szemét 20 méterrel? Az allergia érezhető a legkevésbé várható pillanatban. Szóval hogyan kerülheti el az allergénekkel való érintkezést vezetés közben?

A tiszta autó az alap

Autónk, kárpitaink, szőnyegek és pilótafülkék belseje az allergének, a pollen és az atkák élethelyzete. Az allergiás betegeket, akiket a füstölés időszakában különösen érzékenyek vagy porral szemben allergiásak, különös figyelmet kell fordítaniuk az autó tisztaságára.

Mi a helyzet a kabinszűrővel?

A pollenszűrők az autóban allergén akadályt jelentenek. Ezt a speciális szűrőt az alacsony higroszkópos és fertőtlenítő anyagok használata jellemzi. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy minden allergén leáll. Annak érdekében, hogy ez a megoldás elhaladjon a vizsga során, a szűrőt rendszeresen cserélni kell. A szakértők jelzik, hogy a kabinszűrőt évente egyszer vagy 15 000 km után kell cserélni. Ne felejtse el a klímaberendezés rendszeres karbantartását és tisztítását.

Nem minden gyógyszer alkalmas a vezetők számára

Sok allergia enyhülése a megnövekedett támadás során, például tüsszögés és szakadás, antihisztaminokat eredményez. Sajnos, nem minden a járművezetők számára alkalmas. Néhány közülük alacsonyabb koncentrációt és álmosságot okoz. Bárki, aki az ilyen gyógyszerek után szeretne a kerék mögött állni, gondosan olvassa el a csomagoláson található tájékoztatót. Milyen előkészületeket kell figyelni?

Első generációs antihisztaminok

Az első generációs antihisztaminok olyan szerek, amelyek sok, nemkívánatos tevékenységet okozhatnak, amelyek befolyásolják a kerék viselkedését. Leggyakrabban vizuális zavarokat, szédülést, álmosságot, koncentráció romlását okozhatják.

Második generációs antihisztaminok

Az ebből a csoportból származó anyagok kevésbé zavaróak. Sokkal kisebb hatással vannak a pszichofizikai állapotra. A magas dózisok vagy a kezdeti kezelési fázisok például álmosságot okozhatnak. Emlékeztetünk arra is, hogy figyelmet kell fordítani arra a tényre, hogy minden ember képes egyénileg reagálni egy ilyen gyógyszer hatásaira.

Kábítószerek a megfázáshoz

Az antihisztaminokat nemcsak az allergiák kezelésére használják. Sokan közülük hideg tüneteket is alkalmaznak. Tehát, ha hideg van és eldönti, hogy egy adott gyógyszerről van szó, olvassa el figyelmesen a betegtájékoztatót, vagy forduljon gyógyszerészhez, aki elmondja, ha el tudja vinni, ha autóba akar vezetni.

Az allergia soha nem kellemes. A tüsszögés és a szakadás negatívan befolyásolhatja napi működésünket. A gyógyszerek kiválasztásakor ellenőrizze, hogy az allergia hogyan befolyásolja a vezetést és mindent megtud arról, hogy milyen eszközöket használ.

Forrás: www.infor.pl, www.leki.wieszjak.polki.pl

 
Dekódolja a VIN számot: