Az Európai Unió olyan változtatásokat tervez, amelyek a közúti közlekedésbiztonság javítását célozzák. Ez többek között, olyan sebességkorlátozók telepítésére, amelyek 150 km / h-nál gyorsabban haladnak a járművön.

Kevesebb halálos baleset?

Az EU szeretné csökkenteni a halálos balesetek számát az utakon. Tavaly 25 000 volt az utcán. halálesetek száma. A tervek szerint 2030-ra fel kell számolni a számot. Az új autók gyártóinak elsősorban és legelterjedtebben kell szembenézniük a változásokkal. Az ABS, az ESP, a gumiabroncsnyomás-érzékelők és a hallható jelek már most is be vannak szerelve, ha a biztonsági övek nincsenek rögzítve. Idén újabb változás lépett életbe. Ez egy e-hívás rendszer, amely automatikusan segítséget kér, amikor közúti baleset ér el. Az EU tisztviselői azonban nem elegendőek. A tervek közé tartozik a “fekete dobozok” összeszerelése a járműveken és a sebességkorlátozók, amelyek nem teszik meg a 150 km / óra sebességnél gyorsabban.

Miért van 150 km / óra?

Itt merül fel a kérdés, hogy a korlátozás miért vonatkozik a 150 km / h-ra? Végül is Lengyelországban az autópályákon az autópálya megengedett legnagyobb sebessége 140 km / h, és más európai országokban ezek az értékek gyakran azonosak vagy alacsonyabbak. Csak németországi autópályákon nincsenek korlátozások. Egy ilyen recept teszi az úttörő kalózok lassabban.

Sokan úgy gondolják, hogy egy ilyen korlátozó elsősorban az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon jár. A statisztikák azt mutatják azonban, hogy a legtöbb baleset sokkal alacsonyabb sebességnél fordul elő, és nem teljesen világos, hogy ilyen korlátozó lenne ilyen esetekben.

Forrás: francuskie.pl

 
Dekódolja a VIN számot: