A Ford kibővítette a Puma kompakt crossover verzióinak kínálatát további erőátviteli és felszerelési lehetőségekkel, amelyeknek köszönhetően a bemutatótermek rendkívül változatos kínálatot kínálnak.

Az ügyfelek most először választhatnak a Puma verziók közül, amelyek 120 lóerős 1,5 literes EcoBlue dízelmotorral vannak felszerelve, új, kettős tengelykapcsolóval, hét sebességes automatikus sebességváltóval, vagy választhatják a luxus Puma ST-Line készüléket. V.

A Ford mintegy 200 millió eurót fektetett be a Puma termelésének fejlesztésére a romániai Craiova legmodernebb gyárában, ahol a Ford összes beruházása 2008 óta eléri a 1,5 milliárd dollárt. euro.

Meghajtórendszerek változatos választéka

Az új, 1,5 literes, 120 lóerős EcoBlue dízelmotor, hatsebességes kézi sebességváltóval párosítva, kiváló választás a nagy kilométer-teljesítményt elérő vezetők számára – 99 g / km szén-dioxid-kibocsátást és 3,8 l / 100 km-es üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé. , a NEDC ciklusban mérve (118 g / km-től és 4,5 l / 100 km-ig a WLTP ciklusnál).

Az 1 literes, 125 lóerős EcoBoost benzinmotor, amely hét sebességes automatikus sebességváltóval továbbítja a szén-dioxid-kibocsátást 110 g / km-től, az üzemanyag-fogyasztást pedig a NEDC szerint 4,9 l / 100 km (137 g / km és 6,0 l / 100 km a WLTP szerint). A nagyobb sebességfokozat és a kettős tengelykapcsoló működésének sajátosságai befolyásolják a sebességváltás sima működését, és hozzájárulnak az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztáshoz, a magasabb működési kultúrához és az erőátviteli dinamikához is.

A Puma tulajdonosai voltak az elsők, akik az év végén élvezték a lágy hibrid kifinomult architektúráját az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében. Az EcoBoost hibrid hajtásrendszereket a Puma sorozatban két teljesítményváltozatban, hat fokozatú kézi sebességváltóval kombinálva kínálják:

  • A 125 lóerős EcoBoost hibrid rendszer egy literes benzinmotorral 97 g / km szén-dioxid-kibocsátást és a NEDC szerint 4,3 l / 100 km üzemanyag-fogyasztást eredményez (126 g / km és 5,5 l / 100 km a WLTP szerint)
  • 1,0 literes EcoBoost Hybrid 155 lóerővel, szén-dioxid-kibocsátás 99 g / km-től és 4,4 l / 100 km üzemanyag-fogyasztás a NEDC szerint (126 g / km és 5,5 l / 100 km a WLTP szerint)

Az 1,0 literes 125 lóerős EcoBoost hatsebességes kézi sebességváltóval 103 g / km széndioxidot bocsát ki, és 4,5 l / 100 km NEDC (131 g / km és 5,7 l / 100 km WLTP) üzemanyag-fogyasztást eredményez. Az 1,0 literes 95 HP EcoBoost ugyanazzal a sebességváltóval 102 g / km széndioxidot bocsát ki, és 4,5 l / 100 km üzemanyag-fogyasztást biztosít a NEDC ciklusban (129 g / km és 5,7 l / 100 km WLTP).

Luxus Puma ST-Line V

Az ST-Line sport változatán alapuló Puma ST-Line V még több presztízs és további elemeket hoz a termékcsaládba. Kiemelkedik egy szatén alumínium felső hűtőráccsal, kerettel, ében színű alsó ráccsal, karosszéria alsó lökhárítóval és egy nagy hátsó spoilerrel. A standard specifikáció magában foglalja a LED fényszórókat, a Windsor bőr üléseket, a Manacor bőr kormánykerekét, a csúcsminőségű B&O audio rendszert és a Ford KeyFree kulcs nélküli hozzáférést.

A Puma többi verziója, beleértve a Trend, a titán, a titán X és az ST-Line X alapfelszereltségében szerepel a Ford innovatív technológiáival, például a közúti veszélyek korai előrejelzésével, a FordPass Connect * modemen keresztüli kommunikáció használatával, és a tulajdonosok számára funkcionális MegaBox készüléket kínál, amely képes egyenes helyzetben tartani, instabil tárgyakat akár 115 cm magasra, például cserepes növényeket vagy golfklubokat.

A hónap elején a Ford bejelentette, hogy a Puma ST, a Ford Performance által létrehozott új modell, idén később csatlakozik a kínálathoz.

Forrás: Ford

Dekódolja a VIN számot: