• A Ford bemutatja az EcoBoost Hybrid hajtásrendszert a Focus számára; A 48 voltos lágy hibrid és hengeres deaktiváló rendszer javítja az üzemanyag-fogyasztást és a teljesítményt.
  • A 12,3 hüvelykes órapanelen testreszabható digitális kijelző, valamint az év végén a közúti veszélyekre vonatkozó korai figyelmeztető rendszer növeli a kényelmet és csökkenti a vezető feszültségét vezetés közben.
  • A Focus Connected új verziója, kiegészítve a különféle verziók sorozatát – a sport Focus ST-Line, az elegáns Focus Titanium, amelyet a Focus SUV szegmens és a luxus Focus Vignale ihlette.

WARSAW, 2020. június 24. – A Ford bevezette a továbbfejlesztett Focust az európai piacra egy gazdaságos, elektromos EcoBoost hibrid hajtásrendszerrel.

A lágy hibrid fejlett 48 voltos telepítése, amely az 1,0 literes EcoBoost egységgel működik együtt, 155 LE maximális teljesítményt nyújt 93 g / km CO2-nél (NEDC).

Ez 17% -kal javítja az üzemanyag-fogyasztást összehasonlítható teljesítménymérő egységhez képest – a 150 lóerős 1,5 literes EcoBoost benzinmotor hatsebességes kézi sebességváltóval (NEDC )1.

Az új elektromos hajtásrendszer nem minden változás. A továbbfejlesztett Focus nagyobb kényelmet kínál, ideértve a 12,3 hüvelykes órapanelen testreszabható új digitális kijelzőt, valamint az új csatlakozási lehetőségeket, amelyek a FordPass Connect szabvány tulajdonosai számára a tulajdonosok nagyobb elégedettségének forrását teszik lehetővé. Ezek közé tartozik a forgalmi veszélyekkel kapcsolatos korai figyelmeztető rendszer, amely az év végén elérhető

A szokásos Focus Connected berendezés új verziója olyan berendezéseket kínál, amelyek tökéletesen megfelelnek az üzleti és a magánvezetők igényeinek, ideértve az indukciós töltőt az okostelefonokhoz és a navigációt a hangvezérelt SYNC 3 rendszerhez egy 8 hüvelykes érintőképernyővel3.

A Focus továbbra is ötajtós ferdehátú, haszongépjárműként, valamint a választott piacokon, négyajtós karosszériával, széles választékban kapható, beleértve az elegáns Focus Titanium verziót, mint a SUV ihletésű Focus Active crossover szegmensstílus, valamint a sportos Focus ST-Line és az exkluzív Focus Vignale. Az EcoBoost hibrid hajtásláncok verziók és karosszéria széles választékban kaphatók.

“Elektromos hajtóműveinket nemcsak pénzmegtakarításra és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére fejlesztettük ki, hanem a járművek vezetésével való elégedettség növelésére is” – mondta Roelant de Waard, a Ford of Europe marketing, értékesítési és szolgáltatási alelnöke. – A Focus EcoBoost Hybrid sikeresen ötvözi az elektromos és a gázmeghajtást, garantálva a gazdaságosságot és a nagy teljesítményt, ami néhány évvel ezelőtt látszott volna.

A Focus csatlakozik a Puma, Kuga és a Fiesta utasszállító járművekhez, valamint a Ford Transit és a Transit Custom szállító járművekhez, amelyekben már lágy hibrid rendszereket használtunk az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére. A Ford elkötelezte magát amellett, hogy az Európában bevezetett minden személygépjármű villamosított változatát kínálja, így a következő év végére 18 elektromos járműre bővíti az elektromos járművek európai választékát, amelyek mindegyike megkapja a következő hajtóművek egyikét: puha hibrid, teljes hibrid, hibrid külső töltéssel vagy teljesen elektromos hajtás akkumulátorral működtetve.

EcoBoost hibrid megtakarítás

Az 1,0 literes, 155 lóerős EcoBoost Hybrid hibrid hajtásrendszer több mint kétszeresét teszi lehetővé a Focusba épített 2,0 lóerős, 145 lóerős benzinmotor hatékonyságának, mindössze 10 évvel ezelőtt, miközben az üzemanyag-fogyasztás akár 45 százalékkal csökkent. (NEDC).

A Focus EcoBoost Hybrid modellben, amely szintén elérhető a 125 lóerős verzióban, a szokásos 1,0 literes EcoBoost generátor helyébe integrált indító / generátor (BISG) hajtott öv került, amely a lassulás során visszanyert energiát tárolja, majd a rendszer ezt felhasználja. 48 V névleges feszültségű léghűtéses lítium-ion akkumulátorok feltöltése

A 48 V-os akkumulátornak a Focus első ülések alá helyezése lehetővé tette a lágy hibrid hajtásrendszer integrálását anélkül, hogy a rakomány vagy az utastér elveszne.

A BISG villamos motorként is működik, zökkenőmentesen együttműködve egy alacsony hengeres belső veszteséggel járó háromhengeres égésű egységgel, tárolt energiát használva a nyomaték erősítésére normál haladás és gyorsulás közben, valamint a jármű elektromos berendezéseinek táplálására.

Az intelligens, önszabályozó lágy hibrid rendszer folyamatosan figyeli a jármű használatát annak meghatározására, hogy mikor és hogyan kell az akkumulátort intenzíven tölteni. Ez lehetővé teszi kézzelfogható előnyök elérését és az akkumulátorban tárolt energia felhasználását a két cselekvési terv egyikének megfelelően:

  • Nyomatékhelyettesítés BISG villanymotorral, amelynek során a rendszer akár 24 Nm nyomatékot szolgáltat, csökkentve a benzinmotor terhelését, és hozzájárulva a NEDC ciklus 93 g / km-es CO2-kibocsátásához (115 g / km WLTP) és az üzemanyag-fogyasztáshoz 4,1 l / 100 km-től a NEDC ciklusban (5,1 l / 100 km WLTP-től),
  • A nyomaték kiegészítése a BISG villamos motor használatával a rendszerben elérhető teljes nyomaték 20 Nm-rel való növelése mellett, amelyet önmagában a benzinmotor teljes terhelésnél tud elérni, és 50% -kal nagyobb nyomatékot biztosít az alsó forgási tartományban. Az eredmény a dinamika növekedése.

A BISG lehetővé tette a Ford mérnökeinek is, hogy csökkentsék az 1,0 – EcoBoost motor kompressziós arányát, és nagyobb turbófeltöltőt alkalmazzanak, amelyet úgy döntöttek, hogy korlátozzák a gázpedálra gyakorolt ​​lassabb reakció hatásait. Ez lehetséges volt a további nyomaték használata miatt, amely szintén növelte a motort és a turbófeltöltőt.

A Focus EcoBoost Hybrid erősebb BISG motorja lehetővé teszi az Auto Start-Stop rendszer használatát gyakori helyzetekben, ami további üzemanyag-megtakarítást eredményez. A BISG 350 milliszekundumban képes újraindítani a motort, a Stop-in-Gear funkció akkor is kikapcsolhatja a motort, amikor álló helyzetbe áll, még akkor is, ha a jármű sebességfokozatban van, amikor a tengelykapcsoló-pedál le van nyomva, és lehetővé teszi a motor bekapcsolását. a korábban kiválasztott három beállítás egyikének megfelelően: 15 km / h, 20 km / h vagy 25 km / h.

Ezenkívül a FOCUS EcoBoost Hybrid hajtásrendszerek hengeres kikapcsolási rendszert használnak, amely továbbra is működik 1,0 és 1,5 literes EcoBoost benzinmotorokkal.

A költséghatékony henger kikapcsolási rendszer automatikusan leállíthatja a motor hengerének egyikét, ha nincs szükség teljes elmozdulásra, például ha járkálni vagy alacsony teljesítményigényű járművel halad. Az egyik henger 14 milliszekundumban deaktiválható vagy újraindítható anélkül, hogy veszélyeztetné a teljesítményt vagy a motor minőségét.

Az ügyfelek továbbra is választhatnak két dízelmotor közül: egy 1,5 literes EcoBlue motor és egy 2,0 literes EcoBlue motor, amelyek fejlett nyolcsebességű automatikus sebességváltóval vagy hatfokozatú kézi sebességváltóval működnek.

Állandó kapcsolatban a világgal

Az új rendszerek, ideértve a 12,3 hüvelykes órapanelen testreszabható digitális kijelzőt, valamint az idén később megjelenő korai figyelmeztető rendszert (LHI), a finomított Fókusz vezetését megkönnyítik, mint valaha.

Az órapanelen lévő teljesen testreszabható 24 bites digitális kijelző részletes, intuitívabb képeket és ikonokat jelenít meg a teljes színskálaban, így világosabbá, kevésbé fárasztóvá a szem számára és könnyebben olvasható. A mutatókészlet lehetővé teszi a járművezető számára, hogy a megjelenített információkat saját preferenciái szerint rangsorolja.

A 12,3 hüvelykes órapanelen testreszabható digitális kijelző, amely a Focus EcoBoost Hybridben kapható, eltérő, átlátszó grafikával különbözik, amely tájékoztatja a járművezetőt az áramfogyasztás állapotáról. A járművezetők elemezhetik, mennyi áramot generáltak egy puha hibrid telepítésével, és nyomon követhetik annak akkumulátorra történő átadását vagy a meghajtórendszer használatát az üzemanyag-fogyasztás csökkentése vagy a teljesítmény javítása érdekében.

A képernyő felső széleit, amelyek szabad formázási technológiával készültek, és amelyeket eredetileg az optikai lencsék gyártására fejlesztettek ki, olyan formában kapják, amely az egész modult zökkenőmentesen beilleszti a műszerfalba. A panel a kijelzőbe beépített áramköröket tartalmaz, amelyek lehetővé tették a tervezők számára, hogy a hagyományos téglalap alakú formákat meghaladó formákat hozzanak neki.

A FordPass Connect modem lehetővé teszi a Focus illesztőprogramjai számára, hogy első alkalommal használják a rendelkezésre álló korai figyelmeztető rendszert. A rendszer információkat szolgáltathat az úton lévő veszélyekről, még akkor is, ha a veszély egy sarok mögött vagy az előtt álló járművek előtt áll, és a vezető még nem látja azt.

A helyi veszélyekről szóló üzeneteket a műholdas navigációs rendszer információitól függetlenül küldik, és a helyi hatóságok és az adatfelhőhöz csatlakoztatott járművek teszik elérhetővé.

Ennek köszönhetően a járművezető tájékoztatást kap az olyan nehézségekről, mint az útépítés, a másik jármű vészleállása, az állatok, a gyalogosok vagy más akadályok jelenléte az úton, sőt a veszélyes vezetési körülményekről is. Gyakran a járművezető még akkor is megkapja ezeket a figyelmeztető üzeneteket, mielőtt a látómezőbe kerülnének.

– A korai figyelmeztető rendszert a közúti veszélyektől megkülönbözteti az a tény, hogy a csatlakoztatott autók a „tárgyak internete” elemei. “A rendszer nem függ harmadik féltől származó alkalmazásoktól” – mondta Joerg Beyer, a Ford of Europe tervezési igazgatója. – Ez jelentős előrelépés. A figyelmeztetések részletesek, pontosak és az Ön helyzetéhez igazodnak, ezáltal javítva az utazást.

A FordPass Connect lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a kiválasztott járműfunkciókat bárhonnan távolról vezérelhessék egy mobil eszköz és a FordPass alkalmazás segítségével. A navigációs rendszer valós idejű forgalmi frissítéseinek köszönhetően a járművezetőknek a gyorsabb, kevésbé stresszes utazások megtervezésében is segít távoli: ajtózárást és reteszelést, a Focus modellek távoli indítását4 nyolcsebességes automatikus sebességváltóval, az a jármű helyét és állapotát, ellenőrizze az üzemanyagszintet, a riasztási állapotot, az abroncsnyomást, az olajcsere futásteljesítményét és az egyéb paramétereket.

Az ügyfelek preferenciái. Innovatív rendszerek

Változatos a Focus karakterváltozatai szerint, de továbbra is illeszkednek az ügyfelek egyedi preferenciáihoz.

Az új Focus Connected verziót fejlett szokásos járművezető-segédrendszerekkel kínálják, amelyek célja, hogy az autóvezetőnek bizalmat teremtsen a kormány mögött, és segítse őt koncentrálni vezetés közben. A kiegészítések között egy okostelefon indukciós töltője, a SYNC 3 navigációval, adaptív sebességtartó automatika, 5 első és hátsó parkoló szenzor és egy hátrameneti kamera.

A Focus ST-Line és a Focus Active mostantól alapfelszereltségként további felszereléssel rendelkezik: kétzónás, automatikus, elektronikus légkondicionálóval, önkioltó visszapillantó tükörrel, ablaktörlőkkel esőérzékelővel és kulcs nélküli hozzáférési rendszerrel. A stílusos kiegészítések között szerepel a Focus ST-Line változatban található nagyobb méretű tető spoiler és a Focus Active X szokásos fekete fedél.

Az opcionálisan elérhető, továbbfejlesztett járművezetői segédrendszerek tartalmazzák az adaptív sebességtartó automatikát Stop & Go funkcióval, a sebességkorlátozás felismerésével és a középútvonal tartó rendszerével, az 5 segítséget nyújtanak a sima kanyarodáshoz és a parkolási segédrendszert, amely teljesen automatizált manővereket biztosít, beleértve a sebességváltó kiválasztását, a gyorsítást parkoláskor fékezés, egyetlen gombnyomással elérhető. 5 Az aktív fékezés segítése alapvetõ – segít a vezetõknek elkerülni a baleseteket vagy enyhíteni az ütközéseket a jármûvekkel, a gyalogosokkal és a kerékpárosokkal. 5

MEGJEGYZÉS: Csak az LHD forgalmaz