A Ford megoldását úgy tervezték, hogy a tiszta levegőt megőrizze ott, ahol erre a leginkább szükség van, mivel az új plug-in hibrid kisteherautók kizárólag emissziómentes elektromos vezetési módot használnak érzékeny területeken történő vezetéskor.

Az élő helyadatokat használó tranzit Custom Plug-In Hybrid (PHEV) kisteherautók automatikusan átkapcsolnak elektromos vezetési üzemmódba, amint meghatározott területekre haladnak, mint például a forgalmi dugók zónái, alacsony kibocsátású zónák – ez segít csökkenteni a légszennyezést a városokban.

A Ford geofencing azonban nemcsak a városközpontokról szól: a járművezetők létrehozhatnak egyedi „zöld zónákat” az alacsony kibocsátású járművek vezetésének ösztönzésére iskolák, játszóterek és áruházak közelében.

Amikor a jármű elhagyja a meghatározott zónát, akkor automatikusan átkapcsolhat a pillanatban a legmegfelelőbb vezetési módra – például kapcsolja be az EcoBoost benzinmotort további villamos energia előállításához és a jármű tartományának kiterjesztéséhez.

A városok levegőminőségének javítása

Az alacsony kibocsátású zónák egyre gyakoribbak Európában, mint a járművek városi területekre gyakorolt ​​hatásának kezelésének hatékony módja. A londoni ultra alacsony kibocsátású zóna (ULEZ) működésének első hat hónapjában azt találták, hogy a nitrogén-dioxidot (NO2) – a járművek által kibocsátott egyik legveszélyesebb gázt – majdnem 30 százalékkal csökkentették.

Egy nemrégiben elvégzett Ford tanulmány szerint az elektromos PHEV-hibridek jelentősen hozzájárulhatnak a városok levegőminőségének javításához: a tranzitmodellek által London központjában megtett távolság 75% -a (résztvevők az Addison Lee Group, a British Gas, a nagyvárosi rendőrség és a London közlekedési szolgáltatói) ) nulla kibocsátású elektromos üzemmódban zajlott. Hasonló tanulmányok zajlanak jelenleg Kölnben (Németország) és Valenciában (Spanyolország).

A Geofence modul a Transit PHEV modulban csak elektromos üzemmódban történő mozgatással kapcsolatos információkat rögzíti a “virtuális kerítés” -kel jelölt területeken. A titkosított információk biztonságosan megoszthatók a helyi hatóságokkal, ha bizonyítani kell, hogy a jármű megfelel-e a szigorú előírásoknak az alacsony kibocsátású övezetekben és a helyi díjaknak megfelelően használták.

Hibrid elektromos hajtás

A Transit Custom Plug-In hibrid kisteherautó és a Tourneo Custom Plug-In Hybrid személygépkocsi az első járművek osztályban, amelyek plug-in hibrid hajtást (PHEV) használnak. A 13,6 kWh kapacitású akkumulátor kibocsátásmentes hatótávolságot biztosít (akár a NEDC ciklusban számítva) akár 56 km-ig a Transit Custom PHEV-hez és 53 km-ig (NEDC) a Tourneo Custom PHEV-hez. Mindkét jármű egy 1,0 literes EcoBoost benzinmotorral rendelkezik, amely képes feltölteni az akkumulátort, ha az 500 km-nél nagyobb távolságot kíván megtenni (NEDC). **

Mindkét jármű teljesen feltölthető négy és fél óra alatt egy szokásos háztartási áramforrásból, vagy három óra alatt a hatékonyabb hálózati aljzat segítségével. A villamos energiát a regeneráló töltőrendszer nyeri vissza, amikor a jármű lelassul vagy fékezik. A Ford Transit Custom Plug-In Hybrid és a Tourneo Custom Plug-In Hybrid sorozatgyártásba lépett be 2019 végén.

A Ford Európában végzett tesztjei azt mutatták, hogy a PHEV hajtásfurgonok felbecsülhetetlen értékű megoldást kínálnak a tulajdonosoknak a városi használatra minden nap, anélkül, hogy veszélybe sodorják a hosszabb utakat. A járművek nem függenek az elektromos töltőhelyek infrastruktúrájától, így a tulajdonosoknak nem kell aggódniuk a hatótávolság miatt, és nem kell aggódniuk az akkumulátor feltöltése miatt. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben képes működni mindkét világban, kihasználva az alacsony kibocsátású zónákban való vezetési képességüket, anélkül, hogy más feladatokat feláldoznának.

A PHEV hajtómű szintén nincs hatással a hasznos teher vagy a terhelhetőség csökkentésére a hagyományos dízel modellekhez képest.

Forrás: Ford