Sok országban a madárfolt elnyomását jósnőnek tekintik, ám az autón elhelyezett madárvesztéseknek súlyos következményei lehetnek a lakkra. Szerencsére a Ford járműveit e tekintetben mesterséges madár ürülékkel tesztelik.

A laboratóriumban kifejlesztett szintetikus guanót olyan realisztikus gondossággal készítették el, hogy képes tükrözni a legtöbb madárfaj eltérő étrendjét – és így a savtartalmát.

A tesztpanelekre permetezett mintákat 40 ° C, 50 ° C és 60 ° C hőmérsékleten kemencében érleljük, hogy szimuláljuk az autó valódi működését szélsőséges időjárási körülmények között, és a festék korrózióvédelmének határértékeit kritikus paraméterekre nyomjuk. . A “madár-ürülék-teszt” csak egyike azoknak a vizsgálatoknak, amelyeknek a lakkot alávetik. Egy másik módszer a szappanos mosószerrel és szintetikus pollennel összekevert permetezett foszforsav tesztelése, hogy a tesztpaneleket később 30 percig szárítsuk kemencében 60 ° C és 80 ° C hőmérsékleten. A teszt célja a levegőben lebegő részecskék, például a pollen és a ragacsos fa juice.

Tavaszi nagytakarítás

A tavasz és a nyár különösen veszélyes lehet a lakkbevonatokra, nemcsak a fokozott madártámadások miatt, hanem a lakkok is csökkentik a keménységet és intenzív napfényben kiszáradnak. Amikor lehűlnek, összehúzódnak, és minden szennyeződés, beleértve a madár ürülékeket is, behatol a külső rétegbe. Ha hosszabb ideig maradnak a járművön, akkor hagyhatnak olyan állandó jeleket, amelyek speciális kozmetikai tevékenységet igényelnek.

A fényes védőlakk részét képező pigmentek, gyanták és adalékanyagok pontos kiválasztásával a Ford szakemberei az időjárástól függetlenül növelik a festékbevonatok garantálhatóságát az ilyen típusú szennyeződés ellen.

Tudományos madár guano

A madár ürülék gyakran fekete-fehér, de ez nem minden, amit tudsz róluk. A fehér rész húgysav, és egyenértékű a madarak húgyúti szakaszában képződött vizelettel. A fennmaradó rész az emésztőrendszerben alakul ki, és bár mindkét komponens egyszerre kiválasztható, az ilyen gyorsan történik, hogy nem tudnak keveredni.

Egyéb Ford körömlakk-tesztek

Egyéb lakktesztek a következők: hosszú távú ultraibolya spektrum expozíció akár 6000 óráig (250 napig) egy könnyű laboratóriumban – ötéves működés szimulálása a föld legfényesebb pontján, külső légköri ellenállás értékelésének vizsgálata: fagyás alatti hőmérsékleten nulla, túlélés téli földút alatt egy magas páratartalmú sókamrában, és szimulált üzemanyagszennyezésnek van kitéve, amely akkor fordul elő, amikor a benzinkútnál üzemanyag-feltöltődésnél túlfolynak.

Hogyan tisztíthat egy autót madár ürülékből?

Nem jó ötlet hagyni a madárcseppeket az autófestéken. Minden autótulajdonosnak rendszeresen mossa le a járművet egy szivaccsal és langyos vízzel semleges pH-samponnal, és azonnal távolítsa el még a ártalmatlan megjelenésű anyagokat is a festékről. A felület évente egyszer vagy kétszer történő viaszolása növeli a lakk ellenálló képességét a legnehezebb levegő támadásokkal szemben, miközben megóvja a fényét.

“Most, amikor oly sok ember otthon tartózkodik, és autójuk tétlen áll a parkolóban, a madárveszély nagyobb, mint a szokásos. Bölcs dolog eltávolítani a szennyeződést sütés előtt, de ügyfeleink legalább értékelni tudják az általunk elvégzett munkát. lakk védelme.”

 

André Thierig, menedzser, Core Engineering Paint, w Ford of Europe

Dekódolja a VIN számot: