• A Ford bemutatja a puha hibrid hajtóművet a legkelendőbb Fiesta-nak; Az EcoBoost Hybrid 48 V-os rendszerrel 5% -kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, növelve ezzel a vezetési élményt.
  • Az adaptív sebességtartó automatika (ACC), dúsítva a Stop & Go rendszerrel, a sebességfelismerő jelek felismerő rendszerével könnyedén mozoghat a városban az autó gyakori leállítása és az autópálya vezetése közben.
  • A FordPass Connect modem egyszerű kezelhetőséget biztosít, és többek között lehetővé teszi a távoli reteszelést és feloldást a FordPass mobil alkalmazás segítségével.

WARSAW, 2020. június 9. – A népszerű Ford Fiesta kompakt ferdehátú – a Ford legkeresettebb modellje Európában – már kapható villamosított hajtóművel.

A Ford EcoBoost Hybrid hajtásláncok a Fiesta sofőrök számára nagyobb üzemanyag-fogyasztást és fokozott „vezetési élményt” kínálnak a jobb teljesítmény és a gyorsabb autóválaszok révén.

Bemutattak egy enyhe hibrid 48 voltos telepítését, valamint az olyan kifinomult új sofőr-segédrendszereket, mint például az adaptív sebességtartó automatika Stop & Go funkciókkal, a sebességkorlátozó táblák felismerésére és a jármű sávon tartására szolgáló rendszer, amelynek célja a csökkentés feszültség autópályák és a város vezetése közben .1

“A Fiesta osztályának legjobb vezetési teljesítményének az EcoBoost Hybrid rendszerrel történő javítása azt jelenti, hogy az ügyfelek még több energiával rendelkeznek és ritkábban látogatnak benzinkutakra” – mondta Roelant de Waard, a Ford of Europe marketing, értékesítési és szolgáltatási alelnöke. – A Fiesta EcoBoost Hybrid több Ford vezető számára lehetővé teszi, hogy még azelőtt megtapasztalják az elektromos hajtás előnyeit.

A Ford elkötelezte magát amellett, hogy minden Európában bevezetett személygépjármű villamosított változatát kínálja, így jövő év végére 18 modellre növeli az elektromos járművek európai választékát.

A hagyományos Fiesta hajtóműveket továbbfejlesztették az új generációs 1,0 literes EcoBoost benzinmotornak és a hét sebességes, dugattyús tengelykapcsolónak köszönhetően az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás érdekében.

Ezen felül a Fiesta már könnyebben csatlakoztatható a szokásos módon felszerelt FordPass Connect modemnek köszönhetően, amely számos funkciót biztosít a FordPass mobilalkalmazáson keresztül, ami megkönnyíti az autó használatát, és nagyobb elégedettséget eredményez a tulajdonos számára.3

A Ford Fiesta modellek változatos választéka magában foglalja a Fiesta Trend és a Fiesta Titanium stílusos verzióit, a SUV-ihletésű Fiesta Active kereszttáblát, a sportos Fiesta ST-Line készüléket és az exkluzív Fiesta Vignale három- és ötajtós karosszéria változatait a különböző változatokhoz . 2019-ben a Ford 227 100 Fiesta modellt adott el Európában.

Hibrid EcoBoost rendszerek mentése

A Fiesta vezetői most már használhatják a fejlett EcoBoost Hybrid lágy hibrid rendszert, amelyet 2019 végén mutattak be először a márka személygépkocsijában, az új Ford Puma keresztirányban.

A Fiesta EcoBoost Hybrid modelleket kétféle teljesítményben kapják: 125 LE és 155 LE. A normál generátort egy indító / generátor (BISG) váltotta fel, amelyet szíj hajt, amely lehetővé teszi az energia visszanyerését a sebesség lassítása és a lehajtás során, és arra használja, hogy egy léghűtéses lítium-ion akkumulátort töltsön 48 névleges feszültséggel V.

A BISG villamos motorként is működik, zökkenőmentesen együttműködve egy alacsony hengeres belső veszteséggel járó háromhengeres égésű egységgel, tárolt energiát használva a nyomaték erősítésére normál haladás és gyorsulás közben, valamint a jármű elektromos berendezéseinek táplálására.

Az intelligens, önszabályozó lágy hibrid rendszer folyamatosan figyeli a jármű használatát annak meghatározására, hogy mikor és hogyan kell az akkumulátort intenzíven tölteni. Ez lehetővé teszi kézzelfogható előnyök elérését és az akkumulátorban tárolt energia felhasználását a két cselekvési terv egyikének megfelelően:

  • Nyomatékhelyettesítés BISG villamos motorral, amelynek során a rendszer akár 24 Nm nyomatékot szolgáltat, csökkentve ezzel a benzinmotor terhelését. Ennek eredményeként ez csökkenti a CO2-kibocsátást 91 g / km NEDC-től (112 g / km WLTP) és üzemanyag-megtakarítást 4,0 l / 100 km NEDC-től (5,0 l / 100 km WLTP-től), a nyomatékhelyettesítés használatának köszönhetően, 125 lóerő Az EcoBoost hibrid rendszer 5% -kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást biztosít a hagyományos 1,0 literes, azonos teljesítményű (NEDC) EcoBoost benzinmotorhoz képest, a városi forgalomban pedig akár 10% -kal is, amint azt a Ford tesztjei megerősítik,
  • A nyomaték kiegészítése a BISG villamos motor használatával a rendszerben elérhető teljes nyomaték 20 Nm-rel való növelése mellett, amelyet teljes egészében a benzinmotor teljesítménye elér, és 240 Nm nyomatékot biztosít a 155 LE motor esetében és 50% -kal magasabb alacsonyabb nyomaték-váltási tartomány.

A BISG lehetővé tette a Ford mérnökeinek, hogy csökkentsék az 1,0-EcoBoost motor kompressziós arányát, és nagyobb turbófeltöltőt alkalmazzanak, amelyet úgy döntöttek, hogy korlátozzák a gázpedálra gyakorolt ​​lassabb reakció hatásait. Ez lehetséges volt a további nyomaték használata miatt, amely szintén növelte a motort és a turbófeltöltőt.

A hatalmasabb BISG lehetővé teszi az Auto Start-Stop rendszer használatát a Fiesta EcoBoost Hybrid modellben annak a vezetési forgatókönyveknek a kibővítése érdekében, amelyekben működik. Ez még nagyobb üzemanyag-megtakarítást eredményez, még akkor is, ha 25 km / h alatti sebességgel megáll, még akkor is, ha a jármű sebességfokozatban van, amikor a tengelykapcsoló-pedál le van nyomva.

Mind a Fiesta EcoBoost Hybrid, mind a hagyományos benzinmotorokkal – 95 LE és 125 LE-vel – a díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motor legújabb generációja hengeres deaktiváló rendszerrel működik a motorháztető alatt.

A rendszer növeli a gazdaságosságot azáltal, hogy automatikusan leállítja az üzemanyag-ellátást és az egyik motorhenger szelepeinek működtetését olyan körülmények között, ahol nincs szükség teljes elmozdulásra, például ha járkálunk vagy haladunk alacsony fogyasztásig. Az egyik henger 14 milliszekundumban deaktiválható vagy újraindítható, azaz 20-szor gyorsabban, mint egy szempillantás, a teljesítmény vagy a motor kultúrája szempontjából semmiféle kompromisszum nélkül.

Az EcoBoost 1 literes, 125 lóerős benzinmotor új hétfokozatú, kettős tengelykapcsolóval, automatikus sebességváltóval érhető el, amely simán fokozza a váltást, hatékonyan növeli a vezetési kényelmet és akár 15% -kal megtakarítja az üzemanyagot az előzőleg felszerelt 100 lóerővel összehasonlítva. Az EcoBoost 1 motor, 0 literes, hatsebességű automatikus sebességváltón (NEDC) keresztül továbbítja az energiát, annak ellenére, hogy a teljesítmény 25% -kal nőtt. – Az 1,5 literes teljesítményű és 85 lóerős TDCi dízelmotort továbbra is kínálják a nagy kilométer-számot tervező járművezetők számára.

Speciális és csatlakoztatott Fiesta

A Fiesta-hoz bevezetett rendszerek biztosítják a finomabb, pihentető környezetben való utazást, lehetővé téve a folyamatos kapcsolat fenntartását a világgal, valamint a problémamentes mozgást a városban az autó gyakori leállítása és az autópálya vezetése mellett.

A rendelkezésre álló adaptív sebességtartó automatika (ACC), gazdagítva Stop & Go rendszerrel és a sebességfelismerő jelek felismerő rendszerével lehetővé teszi a biztonságos távolság fenntartását az elől lévő járművektől. A rendszer a hosszú utazások során csökkenti a stresszt is azáltal, hogy a jármű sebességét hozzáigazítja az adott helyen érvényes korlátozásokhoz, figyelemmel kíséri az úton és az út felett elhelyezett útjelző táblákat.

A Stop & Go – hét sebességes, dugattyús tengelykapcsolóval rendelkező automata sebességváltóval kapható modellekkel lehetővé teszi az ACC rendszernek, hogy a jármű teljes mozgásba álljon, amely megállítást és indítást igényel, és automatikusan az előző autó mögé mozdul, ha a megállási idő volt kevesebb, mint 3 másodperc. Ha a megállási idő meghaladja a 3 másodpercet, a vezető megnyomhatja a kormánykerék gombot vagy óvatosan nyomja meg a gázpedált a vezetés megkezdéséhez.

A FordPass Connect fedélzeti modem alapkivitelben kapható, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a kiválasztott jármű funkcióit bárhonnan vezérelhessék egy mobil eszköz és a FordPass alkalmazás segítségével. A navigációs rendszer valós idejű navigációs frissítéseinek köszönhetően a gyorsabb, kevésbé stresszes utazások megtervezésében a rendszer hét a sebességű automatikus sebességváltóval felszerelt verziókban az ajtózárak távoli reteszelését és feloldását, valamint a motor távoli indítását is kínálja4. valamint a jármű helyét, a jármű állapotát, amely tájékoztatja a tartályban található üzemanyagszintet, a riasztó rendszer állapotát, az olajcsere szükségességét stb.

A SYNC 35 kommunikációs és szórakoztató rendszert szintén továbbfejlesztették, növelve az intuitivitást és a könnyű használatot, az új felhasználói felületnek köszönhetően, amelynek nagyobb gombjai vannak a 8 hüvelykes színes érintőképernyőn. A rendszer kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto ™ rendszerrel, és nem igényel külön díjat. Új indukciós töltőt is kínálunk, amely segít az utasoknak az okostelefonok töltésében utazás közben.

További hírek a Fiesta verzióról:

  • A Fiesta Active és az ST-Line verziók az aktív parkolási asszisztensben (APA) egy merőleges parkolási funkciót kaptak, amely megkönnyíti az autó parkolását anélkül, hogy más kezekkel párhuzamosan kezet kellene használniuk,
  • Figyelmeztető rendszer az oldalsó úton lévő járművekhez, aktív fékezőkészülékkel – figyelmezteti az autókat a parkolóhelyről hátrameneti járműveket az ahhoz közeledő járművekre, akik esetleg ütközés útján vannak. A rendszer fékeket alkalmazhat az ütközés hatásának elkerülésére vagy enyhítésére, ha a vezető nem reagál a korábbi figyelmeztetésekre,
  • A Fiesta Active verzió új sport- és terepjáró módjai – a jelenlegi normál, öko és csúszós felületeken kívül – segítik a járművezetőket, hogy teljes mértékben kihasználják a Fiesta vezetési örömét, és lágy és laza felületen tartsák fenn a jármű dinamikáját,
  • Az opcionális B&O prémium hangrendszer mélysugárzót a kerékívhez helyezték, amely megnöveli a csomagtartó helyét, és lehetővé tette a B&O rendszerrel rendelkező változatok számára, hogy tartalék kereket helyezzenek a csomagtartóba.

– A Fiesta most több örömet nyújt, mint valaha. A FordPass Connect használatával bezárhatja és kinyithatja, megtalálhatja a parkolóban, ellenőrizheti az utolsó utat és ellenőrizheti, hogy van-e elegendő üzemanyaga a továbblépéshez – mindez a kezedben van, így mindig készen állsz, “mondta Roelant de Waard.

Forrás: Ford Polska