• Az első ülések új kialakítása növeli a vezető és az utas kényelmét
  • A gerinc jobb támogatása az ágyéki szakaszon és a medence szintjén, stabilizálja az ülő testet és csökkenti a fáradtságot hosszabb utazások során
  • A hátsó ülésen utazók számára előnyös a jobb támasz, a vastagabb üléspárnák és az extra lábtér
  • A kezelőszervek könnyebb működtetése és a jobb ergonómia csökkenti a vezetés közbeni stresszt

A Jazz következő generációjának tervezésekor a Honda mérnökei és stylistjai a vezető és az utasok nagyobb kényelmének biztosítására összpontosítottak, ami minden döntés meghozatalában prioritás lett. A tervezést, a stílust és az ergonómiát egyidejűleg alakították ki, tudatában annak, hogy az autó minden eleme egy tervező csapat munkája, amelynek eredményeként példátlan kényelmet és tágasságot, valamint egyértelmű előrelépést értek el ebben a szegmensben. az előző generáció.

A magas színvonal elérésének kulcsa az újonnan kifejlesztett székszerkezet, amely jobb testtartást biztosít. Az új szerkezet felváltotta a korábban használt S-rugó rugókat, mind a hátsó ülésen, mind az első ülések ülésein. A szélesebb ülés bevezetése lehetővé tette a bélés vastagságának 30 mm-rel történő megnövelését, ami a hely elfoglalása után azonnal puha volt. Az új felépítés és a vastagabb bélés lehetővé teszi az ülés mérsékelt alakváltozását, de – ami a legfontosabb – nem teszik lehetővé a rugalmas tartomány teljes kihasználását.

Az ülés háttámlájának továbbfejlesztett kialakítása jobb gerinctartást biztosít az ágyéki régióban és a medence szintjén. Ez csökkenti az utasok csípőre és derékére nehezedő terheket hosszú utak során. Ezenkívül az új ülés kialakítás elősegíti a kényelmes, stabil helyzet megőrzését kanyarodáskor és egyenetlen felületeken.

Az új ülések keskenyebbek a háttámla felső részében, ami jobb oldalirányú támogatást nyújt az utasok háttámlái számára. Ez a kúpos kialakítás több helyet biztosít az első háttámlák között, megkönnyítve a kommunikációt az első és a hátsó utasok között. Az ülés legalacsonyabb pontja 14 mm-rel közelebb van a talajhoz, ami az ülések kerekített oldalaival együtt megkönnyíti a be- és kiszállást az autóból.

“A Honda arra törekszik, hogy vevőinek belső kényelmet és végső utazási élvezetet biztosítson” – mondta Takeki Tanaka, a Honda Jazz projektvezetője. “Megvizsgáltuk az új Jazz minden elemét, az ülések anyagaitól és helyzetétől az autó tervezéséig, és ezzel egyidejűleg tanulmányoztuk a jövő utasai anatómiáját, hogy kivételes kényelmet kínáljunk számukra. A legújabb Jazz gyakorlatilag fennmaradt a tágabb és praktikusabb, már kifinomultabb modell hírneve, amely mindennapi használatra érzékelhető. ”

A Honda mérnökei és tervezői együtt dolgoztak a hátsó ülésen utazók kényelme érdekében. A zsanéroknak a hátsó ülés háttámlájából való kitolása kényelmesebbé tette a kanapét. Az üléskeretet megváltoztatták, lehetővé téve 24 mm vastagabb bélés használatát.

Ergonómikus tértervezés

A csapatok szinkron működése a Jazz következő generációja során lehetővé tette az autószerkezet, az ülések és a kezelőszervek közötti munka fejlődésének egyensúlyának fenntartását és ennek eredményeként a vezető kényelme javítását. Számos finom kiigazítás történt, amelyek jelentősen csökkentik a vezetés közbeni fizikai fáradtságot.

Az ergonómiai fejlesztések magukban foglalják a fékpedál helyzetének megváltoztatását, amely mélyebb, felszabadítja a további lábteret, miközben csökkenti az ülő helyzet beállításának szükségességét. Maga a fékpedál is módosult, amely a szög 5 fokos megváltoztatásával lehetővé teszi a láb természetes helyzetét és a pedálkar hatékonyabb működtetését. Ugyanakkor az ülést úgy alakították át, hogy az optimálisan támogassa a combot.

A kényelmes vezető pozícióját megkönnyíti a kormányoszlop hossztengelyének megnövekedett beállítási tartománya, amelyet 14 mm-rel a vezetőhöz közelebb lehet meghosszabbítani. A kormánykeréknek a függőleges tengelyen mért szöge 2 fokkal csökkent, tehát függőlegesen van beállítva, mint az előző modellnél, és jobban a vezető felé irányul. Ezen változások eredményeként a kormányok kényelmes megfogásához szükséges karok mozgási tartománya csökkent. Ez javította a karok helyzetét a szék üléséhez viszonyítva, és 18 mm-rel megnövelte ezt a távolságot.

A szerkezeti tervezési folyamat átgondolt módosításai, amelyek növelik a kabin hátuljának kényelmét, azt jelentették, hogy a második sor utasai is részesülnek ebben a szegmensben a legnagyobb lábtérből (989 mm). Ez az első ülések eltolása és szélesebb távolságra lévő vezetőinek köszönhetően vált lehetővé. Az üzemanyagtartály – ebben az autós osztályban szokatlanul – a padló közepén, az első ülések alatt található. Ennek köszönhetően a Jazz fenntart egy rendkívül funkcionális hátsó ülés-összecsukható rendszert – a Magic Seats-t, amely számos konfigurációban lehetővé teszi az ülések emelését és leengedését, valamint a rakománytér rugalmas alakítását.

Az Honda minden lehetséges módszerével javítja az utasok kényelmét, növeli az ergonómia és a belső tér tágasabb szintjét, és mindenekelőtt ezeket a feltételezéseket beépíti a tervezési folyamat minden szakaszába, és a Honda új, vonzó javaslatot hozott a kompakt autók szegmensében. Az eredmény egy teljesen új hibrid városi autó, amely megfelel a modern fogyasztók igényeinek, és ötvözi a kivételes gazdaságosságot a rendkívüli mindennapi funkcionalitással.

Forrás: Honda

Dekódolja a VIN számot: