Az Európai Unió azt javasolja, hogy a 2022-es autók közül több olyan rendszernek legyen, amely gondoskodik a közúti biztonságról. Azt javasolta, hogy az autókat olyan rendszerrel kell felszerelni, amely megakadályozná, hogy egy bizonyos sebességet meghaladjanak.

Sebességkorlátozók kötelező gépjárművekhez?

Február 21-én az Európai Unió eldönti, hogy az ISA-rendszer kötelező-e az autó számára. Mi az?

A rendszer a GPS-ről származó információkat fogja használni, majd felismeri, hogy milyen sebesség van az adott úton. Amikor a vezető túl gyorsan halad, a rendszer nyilatkozatot ad ki, majd magának fékezi az autót. A kivételes helyzet csak egy másik jármű előrehaladására vonatkozik.

Kiderült, hogy hasonló megoldást használnak a Ford, a Volvo vagy a PSA autókban. Az Európai Közúti Biztonsági Tanács tájékoztatja, hogy a 35 és 75% közötti városokban a járművezetők meghaladják a sebességhatárt.

A sebességkorlátozó gépkocsikban történő bevezetése mellett automatikus fékrendszer is telepítésre kerül. Az EU szerint ez a megoldás 25 ezer életet takaríthat meg. emberek 2022-2037-ben. Sajnos sok hang azt mondja, hogy ha az új iránymutatások hatályba lépnek, az autóárak emelkednek.

Forrás: autokult.pl

 
Dekódolja a VIN számot: