A Volvo egy olyan márka, amely biztonsággal és megbízhatósággal jár. A 2020-as jövőképet éppen most jelentették be, egy olyan stratégia, amely szerint 2020-ra senki sem fog megölni vagy súlyosan megsérülni.

Vision 2020

A terv feltételezi, hogy a Volvo nemcsak a biztonsági rendszerekre, hanem a vezetők viselkedésére is összpontosít. A svédek számára végzett kutatások azt mutatják, hogy a balesetek egyik fő oka a túlzott sebesség. Kiderült, hogy az USA-ban a balesetek 27% -át 2017-ben túlzott sebesség okozta. A Volvo jól ismeri ezt, és 2020-tól minden autót, amely elhagyja a gyárat, 180 km / h-os határt ér el.

Miért 180 km / h?

Egy ilyen rendszer bevezetése tökéletesen illeszkedik az EU projektjébe a karakterfelismerő rendszer és a sebesség-adaptáció terén.

Hakan Samuelson, a Volvo elnök-vezérigazgatója azt mondta:

“A Volvo vezető szerepet tölt be a biztonságban. Mindig is és mindig leszünk. Kutatásunk miatt tudjuk, hogy hol vannak problémás területek a súlyos sérülések és halálesetek eltávolításában autónkban, és bár a sebességkorlátozás nem gyógyít, megéri, ha megmenthetnénk egy életet. ”

Kiderül, hogy többek között a sebességkorlátozó aggódik biztonsági rendszerek. A legtöbb megoldás megfelelően működik, 160-200 km / h sebességig. Nagyobb sebességgel a vezető már önmagában van.

Ötletének támogatására a Volvo felhívja a figyelmet a figyelemelterelésre. Ivarsson úr elmagyarázza:

„Mint emberek, megértjük a kígyók, pókok és magasságok veszélyeit. A sebességeken, nem annyira. Az emberek gyakran túl gyorsan haladnak egy adott forgalmi helyzetben, és a forgalmi helyzethez és a saját vezetői képességeikhez képest gyenge sebességváltással rendelkeznek. Támogatnunk kell a jobb viselkedést, és segítenünk kell az embereknek megérteni és megérteni, hogy a túlzott sebesség veszélyes. ”

Forrás: wokolmotoryzacji.blogspot.com, Volvo

 
Dekódolja a VIN számot: