Az új Honda Jazz generáció gazdaságos és szegmensvezető kényelmi és kommunikációs funkciókat kínál

 • A fejlett hibrid hajtáslánc garantálja az optimális gazdaságosságot és teljesítményt
 • A kortárs stílus a Jazz időtlen sziluettjének evolúciója
 • Új verzió bemutatása – Jazz Crosstar
 • Az integrált rendszerek a szórakozás és a kommunikáció modern formáját biztosítják
 • Verhetetlen belső tér és kivételes funkcionalitás
 • A felfüggesztés javításai garantálják a dinamikus vezetést
 • Fejlett biztonsági rendszerek teljes választéka

Az új Honda Jazz és Jazz Crosstar könnyű kezelhetőséget és gyors reagálást biztosít a járművezető műveleteire, ami jellemző a fejlett e: HEV hibrid meghajtóra, amely ebben a modellben alapkivitelben kapható. Az új generációs Jazz, amelyet kizárólag az e: HEV ikermotoros hibrid hajtásrendszerrel kínálnak, a Honda sorozat új e: TECHNOLOGY modell sorozatához tartozik, és ez az első a hat elektromos modell közül, amely 2022-ig eljut az európai piacra.

Jazz e: A HEV-et úgy fejlesztették ki, hogy a jó teljesítmény és a lenyűgöző energiahatékonyság egyedülálló kombinációját biztosítsa, kiegészítve a magas belső kényelmet és a funkcionalitást, amelyről ez a modell a szegmensben híres.

A Honda, a városi kompakt stílus stílusos forradalmának elkészítésében, egy új tervezési filozófiára összpontosított, amelyet a “Yoo no bi” japán fogalma határoz meg. Ez a mindennapi tárgyak szépségét jelenti, amelyek finomításához időre van szükség, ami még szebbé és ergonómikusabbá teszi őket, hogy jobban szolgálhassák a meghatározott célokat.

“Ott dolgoztunk egy autón, mint olyan tárgynak, amely gazdagítja a jövőbeli felhasználók mindennapi életét” – magyarázza Takeki Tanaka, a Jazz projekt vezetője.

A Jazz időtálló sziluettjének változásai között szerepel többek között simított kontúrok, amelyek harmonizálódnak a kabin korábbi generációiból ismert rövid motorháztetőjével és stílusával. A stílus fejlődésének eredményeként a jármű új, érzelmi megjelenést, valamint a szegmensében még nem hallott kényelmet és funkcionalitást kapott.

Az új Jazz kifejlesztése során a Honda tervezői szorosan együttműködtek a mérnökökkel annak biztosítása érdekében, hogy az autó megőrizze szegmensének a legnagyobb helyét, amely a korábbi generációk jellemzője. Ezt a hibrid hajtómű-alkatrészek ötletes elrendezésének köszönhetően sikerült elérni az alvázban és a motortérben.

Az e: HEV rendszert a Jazz modellhez fejlesztették ki, hogy kellemes vezetési élményt biztosítson a vezető számára. Két nagy teljesítményű villanymotorból áll, amelyek 1,5 literes i-VTEC benzinmotorral működnek, lítium-ion akkumulátorral és innovatív közvetlen váltóval. A teljes rendszer biztosítja a legjobb teljesítmény-üzemanyag arányt ebben az autóosztályban.

Az intuitív rendszerüzemeltetést, az egyszerű kommunikációt és a távoli szolgáltatásokat, amelyek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy zökkenőmentesen folytassák mindennapi tevékenységeiket, összekapcsoltuk egy átfogó információs és szórakoztató készlettel, amelyet a Honda Personal Assistant és a My Honda + alkalmazás támogat (a kiválasztott verziókban elérhető).

A szegmensük legfejlettebb járművezetői segítségnyújtási csomagját kínáló Honda Jazz és Jazz Crosstar szintén aktív és passzív biztonsági rendszerekkel van felszerelve, amelyek megkönnyítik a biztonságos vezetést.

Honda Jazz Crosstar

 • Az új generációs Jazz újabb verziója
 • A SUV kialakítása vonzza az aktív életmódú járművezetőket

A Jazz Crosstar egy szigorúbb, SUV-szerű javaslat, amelyet az aktív életmódot vezetõ embereknek szántak. A Crosstar, ugyanazzal a hibrid hajtóművel és belső térrel, amely nem különbözik a szokásos modelltől, nagyobb magasságot, beépített tetősíneket és hidrofób kárpitozást kínál.

A modell optikai nagyítását a hűtőrács merész kialakításának, a kerékívok feltűnő fekete díszítésének és az elegáns frizurának köszönhetően sikerült elérni. A Crosstar-ra jellemző, 16 hüvelykes ezüst-fekete könnyűfém keréktárcsák növelik a stabilitás benyomását és javítják az általános vizuális hatást.

A nagy teljesítményű e: HEV hibrid hajtásrendszer kiemelkedő teljesítményt és gazdaságosságot kínál

 • Az új Jazz az első modell az e: TECHNOLOGY emblémával
 • A Jazz számára kifejlesztett meghajtó rendszer két kompakt villanymotorból áll, amelyek 1,5 literes DOHC i-VTEC benzinmotorral működnek
 • A rendszer kimeneti teljesítménye 109 LE (80 kW) és 253 Nm elektromos meghajtó nyomaték

Az európai vásárlók számára a jazz csak fejlett hibrid hajtóművel érhető el. Az új generációs Jazz-ot úgy fejlesztették ki, hogy a nagy teljesítmény és a lenyűgöző energiahatékonyság egyedülálló kombinációját biztosítsa, kiegészítve a belső komfort és a funkcionalitás magas szintjét, amelyről a szegmensében híres. Az autó e: HEV emblémával rendelkezik.

Az e: HEV rendszert az új Jazz számára fejlesztették ki azzal a céllal, hogy kellemes vezetési élményt nyújtson a sofőrnek. Két nagy teljesítményű, nagy teljesítményű elektromos motorból áll, amelyek működnek az 1,5 literes DOHC i-VTEC benzinmotorral, egy lítium-ion akkumulátorral és egy innovatív közvetlen sebességváltóval, valamint egy áramlásvezérlő egységből, amelyek biztosítják a magas szintű hatékonyságot és simaságot .

A teljes 109 lóerő / 80 kW-os teljesítmény lehetővé teszi az autó számára, hogy 9,4 másodperc alatt 100 km / h-ra gyorsuljon fel és elérje a 175 km / h maximális sebességet. Az eredmény egy pihentető, kényelmes utazás, mind a városi területeken, mind a gyors autópálya vezetés közben. Az üzemanyag-hatékony hibrid rendszer szén-dioxid-kibocsátása 102 g / km (WLTP), üzemanyag-fogyasztás 4,5 l / 100km (WLTP) a szokásos modellben, és CO2-kibocsátása 110 g / km (WLTP), és üzemanyag-fogyasztása 4, 8 l / 100km (WLTP) a Crosstar verzióhoz.

A jó vezetési élmény és a kivételes hatékonyság érdekében a fejlett hibrid e: HEV rendszer zökkenőmentesen választja a rendelkezésre álló három vezetési mód egyikét:

 • Elektromos üzemmód (EV meghajtó): A lítium-ion akkumulátor közvetlenül táplálja az elektromos hajtómotort
 • Hibrid üzemmódban (Hybrid Drive) a benzinmotor energiát termel, amely a generátorhoz kerül, ahol villamos energiává alakul, majd az elektromos motorba továbbítja.
 • Belső égésű motor üzemmódja – a reteszelő tengelykapcsoló mechanizmus közvetlen kapcsolatot hoz létre a benzinmotor és a meghajtott kerekek között, és a hajtónyomatékot a motor közvetlenül a kerekekhez irányítja.

A legtöbb esetben a városi vezetés során a jármű automatikusan átvált a hibrid és az elektromos (EV) hajtás között, ami biztosítja a maximális hatékonyságot. A gyors autópálya-vezetés során a belső égésű motor üzemmódját használják, amelyet támogatni lehet az elektromos motor további csúcsteljesítményével, amely kérésre elérhető gyors gyorsítás mellett.

Hibrid módban történő vezetéskor a benzinmotor többletteljesítménye felhasználható az akkumulátor feltöltésére, amely egy második villamos motoron keresztül történik, amely generátorként működik. Az elektromos üzemmód akkor is aktiválódik, amikor az autó lelassul, és energiát termel a regeneratív fékezés révén a vontatóelem feltöltéséhez.

A három vezetési mód közötti váltást az utasok nem veszik észre. A jazz-mérnökök sok erőfeszítést fordítottak a vezetési módok megváltoztatásakor jelentkező késések minimalizálására. A nagy sebességű villamos motorokat a Honda fejlesztette ki, hogy a lehető legkönnyebbek, kompaktak, hatékonyabbak és erősebbek legyenek. Az elektromos hajtómotor eléri a 13 300 ford / perc fordulatszámot a jármű maximális sebességén 175 km / h. A maximális nyomaték az RPM skálán 0-tól érhető el, ami lehetővé teszi a nagy gyorsulást alacsony járműsebességen.

A hagyományos sebességváltó helyett a Jazz-t egy újonnan kifejlesztett, elektronikusan vezérelt sebességváltó (e-CVT) hajtja meg, rögzített aránnyal, amely közvetlenül köti a mozgó alkatrészeket. Az eredmény csendes, sima nyomatékátvitel, lineárisan kialakított gyorsulással minden vezetési módban.

Hibrid hajtás üzemmódban az új e-CVT sebességváltó vezérlő egység szoftver nagy nyomatékot biztosít közvetlenül az elektromos motorból, míg a belső égésű motor a gyorsuláskor a lineáris sebességnövekedést érzékeli, hasonlóan az érzékeléshez, amelyet egy többlépcsős átvitel. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, az új vezérlőszoftver folyamatosan képes megfelelni az ideális motorfordulatszámnak. Ez befolyásolja a jármű sebessége és a motor sebessége közötti kapcsolatot, valamint a hangot a gyorsulás során, amelyet a vezető és az utasok éreznek, mivel lineárisabban változnak. Az így továbbított optimalizált, jobban észrevehető nyomaték a Jazz vezetési élvezetének kulcseleme.

A Honda által a Jazz számára kifejlesztett rendszer kifinomultabb, de kisebb, mint a bolygó e-CVT sebességváltói, általában más márkák hibrid járművein. Az új e-CVT sebességváltó, amelynek célja a méretek csökkentése és az alkotóelemek ötletes integrációja, a hatékony elrendezés példája, amely a Jazz modell más elemeiben is látható.

A Jazz az első modell a Honda európai ajánlatában, amelyet új “e: HEV” emblémával jelöltek meg. Ez a megjelölés a későbbi hibrid hajtású Honda járműveken is megjelenik.

A kompakt jármű új meghatározása: A szelíd, modern formatervezés elemei bevezetésre kerülnek a Jazz időtlen formáiban

 • A jazz képviseli a “Yoo no bi” stílus filozófiáját
 • A Jazz időtlen sziluettjének evolúciója sima vonalakkal és kontúrokkal
 • A felére keskenyebb A-oszlopok javítják a láthatóságot

A Honda mérnökei, a Jazz legújabb generációjának megalkotásával, merész lépést hoztak, és úgy döntöttek, hogy a modellt a semmiből tervezik. Egy új, vonzó ajánlatot fejlesztettek ki a kompakt szegmensben: egy teljesen új városi autót, amely ötvözi a kivételes gazdaságosságot a rendkívüli mindennapi funkcionalitással, amely megfelel a modern fogyasztók igényeinek.

Gyengéd, kortárs stílus egyszerűséget hozott a Jazz időtlen formáira. A sima kontúr, harmonizálva a korábbi generációkból ismert rövid motorháztetővel, hosszú tetővonallal és kabin stílusával, felismerhető, egy darabból álló sziluettet alkot. Ennek eredményeként a jármű megújult, érzelmi megjelenést, valamint a szegmensében még nem hallott kényelmet és funkcionalitást ért el, amire a Jazz mindig is híres volt.

A Honda, a városi kompakt stílus stílusos forradalmának elkészítésében, egy új tervezési filozófiára összpontosított, amelyet a “Yoo no bi” japán fogalma határoz meg. Ez a mindennapi tárgyak szépségét jelenti, amelyek finomításához időre van szükség, ami még szebbé és ergonómikusabbá teszi őket, hogy jobban szolgálhassák a meghatározott célokat.

“Ott dolgoztunk egy autón, mint olyan tárgynak, amely gazdagítja a jövőbeli felhasználók mindennapi életét” – magyarázza Takeki Tanaka, a projektvezető.

A sima karosszéria és az elegáns homlokzat finomított vizuális egyensúlyt teremt változatos borítófelületekkel, ideértve a C oszlopokat és a hátsó kombinált lámpák kombinációját, amelyek nehezen láthatók éles vonalakon.

A stílusos harmónia eléréséhez mind a kabinban, mind pedig a test alakjában a tervezők kulcsa volt a megfelelő arányok megtalálása. A boltív első stilisztikai eleme, a motorháztetőtől hátra, a meghosszabbított sárvédők, rendkívül keskeny A-oszlopok.

Az A-oszlop vastagsága több mint felével csökkent 116 mm-ről 55 mm-re, és a szerkezeti szilárdságot a hátsó oszlop biztosítja. Ennek a megoldásnak és a rejtett ablaktörlőknek köszönhetően a vezető és az utas akadálytalanul széles látómezővel rendelkezik. A keskeny A-oszlopok és az elegáns külső tükrök szintén csökkentik a zaj- és légállóságot, valamint javítják az aerodinamikai teljesítményt.

A teljes magasság 10 mm-rel csökkent az elődjéhez képest, amely a csomagtérajtó vonalával kombinálva kompaktabb, kiegyensúlyozottabb testet biztosít.

Új fejlett szerkezeti technológiák, ideértve a legújabb félvezetők használatát, amelyek jelentősen csökkentik a teljesítmény-vezérlő egység (PCU) méretét, döntő jelentőségűek voltak az új, két elektromos motorral rendelkező új hibrid meghajtó rendszer motorháztetője alatt a helyiségben, miközben megőrzik a hagyományos Jazz dinamikus sziluettje. A hibrid hajtómű kissé megváltoztatta az új Jazz méretét, amely csak 16 mm-rel hosszabb, mint az előző benzinmodell, míg szélessége nem változott.

Baek Jongkuk, az új Jazz tervezője elmagyarázza: “Olyan autót akartam létrehozni, amely” kedves társ “lenne a tulajdonos számára, miközben javítanák annak funkcionalitását. A felesleges elemek korlátozásával és a külső vonalak egyszerűsítésével csináltam. megengedte, hogy barátságos, friss megjelenésű, kényelmes és praktikus belső terekkel terveztem egy autót. ”

Az elegáns stílusmódosítások, beleértve a kifinomult hátsó tető spoilert és a prémium fényszóróház kialakítását, kiegészítik a Jazz dinamikus karosszériáját és segítik az optikai egyensúly fenntartását.

Jazz Crosstar

A modell vonzerejének növelése érdekében szigorúbb SUV-típusú Jazz Crosstar variánst javasoltak, amely aktív életmódú emberek számára szól. A modell optikai kibővítését a hűtőrács merész tervezésének, a kerekes ív körül látható, fekete szemcsés díszítésnek, valamint az elegáns küszöböknek és a tetősíneknek köszönhetően sikerült elérni. A Crosstar-ra jellemző ezüst-fekete könnyűfém kerekek növelik a stabilitás benyomását és javítják az általános vizuális hatást. A Crosstar verzió, a világosabb megkülönböztetés érdekében a szokásos Jazz-tól, az egyedi Surf Blue lakkkal és opcionálisan egy kontrasztos tetővel is elérhető a Crystal Blackben.

Okos helymegoldások és a szegmens legnagyobb kényelme

 • A zseniális térszervezésnek köszönhetően az utasok további helyet szereztek maguknak és poggyászuknak
 • A 304 liter csomagtér 1,205 literre növekszik lehajtott ülésekkel
 • A hátsó ülésen utazók páratlan kényelmet és helyet élveznek
 • A továbbfejlesztett Magic Seats rendszer növeli a csomagtér funkcionalitását

Hogyan hozzunk létre egy kényelmes, barátságos belső teret?

A “Yoo no bi” filozófia szintén befolyásolta a tiszta, minimalista belső kialakítást, ahol az utasok értékelni fogják a felhasznált anyagok gyakorlati tulajdonságait és a rendezett, ergonómikus kabin funkcionalitását. A funkcionalitást tovább javítják a belső terekben használt tartós anyagok és a modern műszerfal fedele, amely lágy, puha.

A rendezett, felhasználó-orientált pilótafülke egy keskeny műszerfalból áll, amely vízszintesen nyúlik át a fülkén, a látóteret korlátozó fedél nélkül, ami tovább növeli az extra tágasság érzetét. A Honda számára a formatervezés lényege mindig is a magas funkcionalitás volt, ezért a 9 hüvelykes központi érintőképernyő – az Elegance, az Executive és a Crosstar verziókban, valamint a 7 hüvelykes TFT jelzőkészlet – egyszerűen használható és olvasható. Minden funkció és kezelőszerv könnyen hozzáférhető és barátságos, ami megtakarítja a vezető stresszét vezetés közben.

A lapos, széles kartámasz szintjét, amely a középső konzol meghosszabbítása, az ajtó kartámaszok magasságára tervezték, így a nagyobb prémium osztályú autók belső felületéből ismert kényelem érhető el.

A kortárs Jazz belső tér példátlan tágasságot kínál ebben az autószegmensben, megőrizve a korábbi generációk fontos előnyeit.

Az ultravékony A oszlopok, amelyek simán futnak a motorháztetőtől, 90 fokig javítják a láthatóságot, ami a szegmens vezető eredménye (az előző modellben 69 fok). Ennek a megoldásnak, a rejtett ablaktörlőknek és a lapos műszerfalnak köszönhetően az utasok akadálytalan, széles látómezővel rendelkeznek, és a panorámás szélvédőn és az első oldalsó ablakon keresztül a belső térbe több természetes fény jut. Az ilyen megvilágítás a tágasság benyomását kelti egy világos, nyitott belső térben.

A csomagtartó kapacitása 304 liter, a hátsó ülés háttámláinak megemelve, és lenyűgöző 1205 literre növekszik, amikor a háttámlákat lehajtják (a tetővonalba helyezik). Ezt a hibrid hajtómű-alkatrészek ötletes elrendezésének köszönhetően sikerült elérni az alvázban és a motortérben.

A nagyobb változások között szerepel a szívócsatorna és az alkatrészek motorra helyezése. Ily módon helyet kapott mind a motortérbe beépített villamos motorok (hajtómotor és generátor), mind az energiaáram-szabályozó egység (PCU) számára, amely 20% -kal kevesebb a korábban használtnál. Ennek köszönhetően az alacsony feszültségű (12 V) akkumulátor beilleszthető a motortérbe is, így hátul hagyva helyet. Az alkatrészek ilyen hatékony elhelyezése annak is köszönhető, hogy a PCU egységben a legújabb nagy teljesítményű félvezetőket használják.

A hatalmas utastér megszerzésének kulcsa szintén szokatlan volt ebben az autós osztályban az üzemanyagtartály elhelyezésekor a padló középső részén, az első ülések alatt. Ennek köszönhetően a Jazz még mindig rendelkezik egy rendkívül funkcionális hátsó ülés összecsukható rendszerrel, a Magic Seats-sel, amely lehetővé teszi a háttámlák összecsukását, az ülések emelését és leengedését, valamint a hely rugalmas alakítását, lehetővé téve különböző alakú és méretű rakományok szállítását. A csomagtér szerkezetének javításának hatása többek között a fedél nyitása szélesebb tartománya és a rakodási küszöb nélküli sík padló, amely a korábbinál könnyebbé teszi a csomagok csomagolását és kirakodását.

Az első sorban az utasok élvezhetik az újonnan kifejlesztett üléskeretet, amely jobb háttámlát nyújt, valamint a 30 mm-nél vastagabb üléspárnákat. Ezek a változások növelik a kényelmet, különösen az ágyéki gerincnél, ami csökkenti az utazás során bekövetkező fáradtságot. A jobb vezetési kényelem érdekében módosították a fékpedált, amely a szög megváltoztatásával lehetővé teszi a láb természetes helyzetét. Az idős járművezetők örömmel veszik tudomásul, hogy a kormánykerék beállítási tartományát a függőleges tengelyen 2 fokkal felfelé növelték, és a kormánykerék peremét közelebb hagyták a vezetőhöz.

A felnőtt másodrendű utasok kényelmesebben utaznak, ha módosítják a Magic Seat kialakítását, lehetővé téve a zsanérok kifelé történő mozgását az ülő csípőtől. A szegmensvezető lábtér (986 mm), amelyet a hátsó felfüggesztés torziós fényének köszönhetően a hátsó ülés és a 24 mm vastag hátsó ülés utasai számára készítettek, kényelmes feltételeket teremt a hátsó üléshez. A tervezők a második sor utasaihoz az első ülések hátulján található kényelmes zsebekkel egészítették ki az okostelefonokat.

Nagy dinamika, egyedülálló vezetési élményt nyújt

 • A javított karosszériatartás pozitívan befolyásolta a felfüggesztés működését, a manőverezhetőséget és a könnyű kezelhetőséget
 • Alacsony súrlódású felfüggesztés és egy új csillapító rendszer javítja az utazás minőségét
 • A kabin légkörét javította az út zajának három frekvenciatartományban történő csökkentése
 • Az összes kerék tárcsafékrendszere biztosítja a hatékony és biztonságos fékezést

A Honda mérnökeinek feladata a kiváló dinamika és reakcióképesség elérése volt a Jazz modell vezetése közben. Összpontosítottak az alváz és a felfüggesztés javítására, valamint a karosszéria merevségének fokozására, ami a modell kivételes manőverezőképességét és az osztályban a legjobb vezetési kényelmet biztosította.

Az ultra erős acél felhasználási aránya 80% -kal nőtt, ami jelentősen csökkentette a súlyt és javította az ütközésbiztonságot. A torziós merevség 6% -kal, a statikus torziós ellenállás pedig 13% -kal javult.

A nagynyomású öntött technológiában készült új lengéscsillapító tartó használata szintén javította a vezetési élményt. A nagyobb utazási kényelmet más felfüggesztés-javítások is biztosítják – új anyag, amelyből csökkentett súrlódású rugók és hüvelyek készültek, valamint a torziós gerenda felfüggesztésének beállítása hátul.

Az első felfüggesztés geometriája, amelynek alacsony elülső forgáspontja növeli a stabilitást, segít a Jazz-nak a pontosság, a természetesség és a könnyűség megőrzésében kanyarodáskor. Agilitását tovább növeli egy elektromosan támogatott kormányrendszer, amely pontos visszacsatolást és természetesabb érzést nyújt a vezetőnek az irányváltáskor.

Az alacsony súrlódású felfüggesztés alkatrészei – kombinálva a hosszú tengelytávval – lenyűgöző stabilitást biztosítanak, miközben csökkentik a hosszirányú gördülést. A kifinomult csillapító rendszer felelős a kényelmes vezetésért minden ülésen, és minimalizálja a rezgések továbbadását az útról a kabinra, ezáltal kellemes békét biztosítva.

A Honda Agile Handling Assist (AHA) rendszere tovább javítja a sima kezelés benyomását, valamint a vezetés közbeni bizonyosságot. Az AHA egy újabb fejlett megoldás, amely javítja az autó dinamikus stabilitását, különösen, ha reagál a gyors kormányzási mozgásokra vagy a sarkok nehéz terheire. Az AHA a stabilitás-ellenőrző rendszeren (VSA) keresztül működik, a belső kerekeket egy sarokban kissé fékezve, amikor a kormánykerék elfordul, láthatatlanul a vezető felé. Ennek eredményeként javul az autó stabilitása és reakcióképessége, ami növeli a bizalom érzetét vezetés közben.

A fékrendszer nagy fékezési erőt biztosít az összes kerékre alkalmazott tárcsafékeknek köszönhetően: elülső részén 262 mm-es szellőztetett tárcsák, hátul pedig 239 mm-es tárcsák vannak. Az elektronikus fékrendszerek magukban foglalják: stabilitás-ellenőrző rendszert (VSA), féksegéd-rendszert (BAS), hegyindító segédrendszert (HSA) és automatikus fékzárat.

A Honda zaj, rezgés és út egyenetlenségének átfogó megközelítése miatt a motor-, az útfelület és a szélzaj hallhatósága a kabinban minimális volt. A felületi zaj csökkentése érdekében megnövelték a szigetelést, amelynek köszönhetően az utastér légköre javult az akusztikus frekvencia három tartományában. A kabin elválasztottuk a padlótól a vibráció átvitelének csökkentése érdekében a karosszéria szerkezetén, és hangszigetelést alkalmaztak a műszerfal körül. A mérnökök csökkentették a motor rezgései által okozott zajt is azáltal, hogy polimer alkatrészek segítségével elkülönítették annak rögzítési pontjait a kamrában. A hangelnyelő anyagok és a vastagabb üveg 10% -kal csökkentik a kabin zaját az előző Jazz generációhoz képest.

Ezenkívül a karosszéria megnövekedett merevsége és az ultra erős acél használata új konstrukciós megoldások, például vékony A-oszlopok bevezetését tette lehetővé, kiegészítve az oldalsó tükrök, a hátsó spoilerek és az új felni kialakítás aerodinamikai kialakításával. . Ezek az elemek csökkentik a légáram zaját, miközben csökkentik az aerodinamikai vontatást és javítják az általános esztétikát.

A fejlett rendszerek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy ne veszítsék el a kapcsolatot napi ügyeikkel

 • Zökkenőmentes, intuitív fedélzeti csatlakoztathatóság, amely még nem hallott ebben a szegmensben
 • A Wi-Fi hotspot és a távoli szolgáltatások használatának lehetősége lehetővé teszi a hálózati kommunikációt utazás közben
 • A Honda Personal Assistant mesterséges intelligencia megoldásokat használ a funkciók hangvezérlésére
 • A My Honda + alkalmazás távoli autókapcsolatot biztosít a tulajdonosok számára

A jazz új generációja a szegmensében a legvonzóbb információs és szórakoztató csomagot kínálja, kombinálva az intuitív rendszerüzemeltetést a zökkenőmentes kommunikációval a világgal. A fejlett rendszerek, amelyek először megjelentek a Honda e-ben, már elérhetőek az új Jazz-ban, és bevezetésre kerülnek a jövőbeni modellekben.

A tulajdonosok számos, könnyen használható, hálózati alapú funkcióhoz férhetnek hozzá, amelyek új műszaki szabványt teremtenek a kompakt járművek szegmensében. A külső információs és szórakoztató szolgáltatások és alkalmazások, ideértve az időjárás-előrejelzéseket, a parkolási helyeket, a zenét, a navigációt, a helykeresést és a telefonos szolgáltatásokat, az érintőképernyőn is elérhetők, vagy hanggal aktiválhatók.

Az egyszerűen kezelhető LCD interfészt érintőképernyővel úgy tervezték, hogy minimalizálja a vezető figyelmét. A leggyakrabban használt kezelőszervek szervizideje 58% -kal csökkent az előző modellhez képest, ami biztosítja a biztonságosabb és ergonómikusabb működést. Az interfész az okostelefonokról ismert grafikus stílust használja, görgető és görgető funkciókkal böngészve az oldalakat és a listákat. A kijelző úgy konfigurálható, hogy megfeleljen az összes felhasználási követelménynek, ideértve a gyakran használt funkciók és az audio források konfigurálható parancsikonjait is.

A fedélzeti alkalmazások átfogó készletét kiegészítheti egy okostelefon tükör beszerzése a rendelkezésre álló Android Auto vagy az Apple CarPlay segítségével, ez utóbbi rendszer első ízben érhető el a Jazz-ban vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Még a felhasználói kézikönyv is megtekinthető az érintőképernyő információs és szórakoztató rendszerével, vagy – ha van Honda Personal Assistant előfizetésünk – hangutasításokkal. Az utasok mindegyike utazhat az interneten, és csatlakoztathatja készülékét az autó Wi-Fi hotspotjához.

Az új Jazz Crosstar egyedülálló audiorendszerrel nyolc hangszóróval büszkélkedhet, köztük egy alumínium hangszóróval, egyedi Kevlar kúpos hangszórókkal és egy mélysugárzóval a csomagtartó hátuljában – ez a készlet garantálja a legjobb akusztikus teljesítményt az autó ebben a szegmensében. Annak érdekében, hogy ne vonják el a figyelmet, a csengőket behelyezték az ajtófogantyúk mélyedéseibe, és a mélysugárzó dobozt olyan helyre tervezték, amely nem korlátozza a csomagtartót.

A belsőépítészek külön figyelmet fordítottak a részletekre a megrendelt műszerfal és interfész létrehozásakor. Az ügyfelek visszajelzéseire válaszul a Honda visszaállította a kulcsfontosságú funkciók mechanikus vezérlését, tapintható, pontos gombokkal a fűtés és a szellőzés szabályozására.

Saját Honda +

A Honda bemutatta a My Honda + okostelefon alkalmazást, amelynek köszönhetően a tulajdonosok távoli hozzáférést szereztek az autókhoz. A szolgáltatást egy egyszerű, intuitív okostelefon-alkalmazás számára fejlesztették ki, amely garantálja a biztonságos hozzáférést az autó számos rendszeréhez, ideértve a biztonsági és kényelmi funkciókat is. Például a jövőbeli utazási útvonalra vonatkozó információkat konfigurálhatják és elküldhetik az alkalmazásból az autóba, valamint bezárhatják és feloldhatják a belépést.

A védelem fokozása érdekében az alkalmazás lehetővé teszi a helymegfigyelést és az autó helyzetének GPS-követését is. Az intelligens helymeghatározás aktiválható, hogy figyelmeztesse a tulajdonosot egy előre beállított zóna megsértésére, valamint autóriasztás esetén. Ez az okostelefonra küldött értesítéssel történik.

Honda személyi asszisztens

Az érintőképernyő által támogatott infotainment és kommunikációs funkciókat hangparancsokkal (a funkció még nem érhető el lengyelül) a Honda Personal Assistant rendszeren keresztül is aktiválhatjuk. A Honda által ismert, intuitív Honda személyi asszisztens, amely mesterséges intelligencia (AI) megoldásokat használ, természetesen képes megérteni az egyszerű beszélgetések formájában átadott parancsokat és a kontextuális beszédfelismerést, amelynek köszönhetően megkönnyíti a hozzáférést számos online szolgáltatáshoz.

A Honda Personal Assistant helyesen reagál a parancsokra olyan összetettségi szinttel, amely meghaladja a többi hang által aktivált virtuális asszisztens képességeit. Megérti az interakció számos szintjét, amely lehetővé teszi, hogy pontosabb válaszokat kapjon az egyes kérdésekre. A tulajdonos például kérdezheti: “OK Honda, találjon nekem egy olasz éttermet, ingyenes parkolóval és WiFi-vel.” A Honda Personal Assistant megkeresi a megfelelő opciókat, és bemutatja azokat az érintőképernyőn, majd beállítja az optimális útvonalat a kiválasztott helyre, és megjeleníti a navigációs képernyőn.

Annak érdekében, hogy a tulajdonos örömmel élvezze az autó birtoklását felesleges stressz nélkül, a Honda naprakészen fogja tartani a vezeték nélküli frissítéseket, biztosítva ezzel, hogy az autóban használt szolgáltatások és alkalmazások a legújabb fejlesztésekkel és lehetőségekkel éljenek.

A biztonság növelése érdekében az összes jármű alapfelszereltségében van egy E-Call rendszerrel a közúti segítségnyújtás hívására. Vészhelyzet esetén, például a légzsákrendszer bekapcsolásakor az autó helyét automatikusan megkapják a megfelelő sürgősségi szolgálatok.

Gazdag modern Honda műszaki megoldások

 • Az új Jazz szabványos átfogó aktív és passzív biztonsági csomagot kap
 • A sokoldalú Honda SENSING csomag az új nagy felbontású széles látószögű kamerát használja
 • A Jazza utasokat 10 légzsák védi, köztük az első a szegmensben, az első központi légzsák

A legújabb generáció jazz-je magas szintű aktív és passzív biztonsági technológiákkal van felszerelve, amelyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik az autó vezetését.

Az átfogó Honda SENSING aktív biztonsági rendszercsomag – alapkivitelben – a járművezető-támogatási megoldások teljes választékát kínálja, garantálva a biztonságot még sok más útforgatókönyvben, az új széles látószögű kamera javított éjszakai hatékonyságának köszönhetően.

A Honda SENSING aktív biztonsági rendszer átfogó csomagja tartalmazza:

 • Ütközés enyhítésére szolgáló fékrendszer, a gyalogosok jobb észlelésével éjszaka, amikor nincs utcai világítás. A rendszer figyelmezteti a járművezetőt is, amikor észleli az ütközéspályához közeledő kerékpárt. Ezenkívül a rendszer aktiválja a fékezést, amikor a Jazz keresztezi vagy gördül egy másik jármű ütközési pályájára. Ezt lehetővé tette az újonnan kifejlesztett széles látószögű elülső kamera használata.
 • Az adaptív sebességtartó automatika (ACC) automatikusan lehetővé teszi egy autó számára, hogy követ egy másik járművet, alacsony sebességgel, pl. közlekedési dugókban (Low Speed ​​Follow).
 • A sáv-karbantartó rendszer (LKAS) 72 km / h sebességgel működik, mind a városi utakon, mind a városon kívül, valamint a többsávos utakon, ami sokkal több közúti forgatókönyv esetén garantálja a biztonságot.
 • Sávelhagyási figyelmeztető rendszer (RDMS) segít a járművezetőknek a pályán maradni. Figyelmezteti a járművezetőt, amikor észleli, hogy a jármű áthaladhat a sáv határvonalain, vagy megközelítheti a járda külső peremét (fű vagy kavicshatár), vagy az ellenkező oldalról megközelítő járművekhez, és ha a sávot jelzés nélkül hagyjuk el.
  A tükrökben lévő vakpontos figyelő rendszer, keresztirányú mozgásfigyelő rendszerrel kiegészítve, az Executive változatban alapkivitelben kapható.
 • Az útjelző felismerő rendszer széles látószögű kamerát használ a jelek észlelésére, amikor az autó előrehalad. A jelölés átadása után a rendszer automatikusan felismeri és megjeleníti grafikus párját egy hét hüvelykes képernyőn.
 • A rendszert úgy tervezték, hogy felismerje a sebességkorlátozásokat és a belépési tilalmakat mutató kerek táblákat. Két jel egyszerre jeleníthető meg – csak a sebességkorlátozási jel jelenik meg a kijelző jobb oldalán, míg a bal oldalon nincs belépési és sebességkorlátozási jel, kiegészítve további információkkal, pl. időjárási viszonyok.
 • Az intelligens sebességkorlátozó felismeri a sebességkorlátozó jeleket, és hozzáigazítja az autó sebességét. Ha az útjelző a jármű jelenlegi sebességénél alacsonyabb határértéket mutat, a kijelzőn egy jelzőfény villog, akusztikus értesítéssel együtt, és a rendszer fokozatosan csökkenti a jármű sebességét.
 • Az automatikus távolsági fényszabályozó rendszer 40 km / h feletti sebességgel működik, automatikusan be- vagy kikapcsolva a távolsági fényt, a környezet fényerejétől és az elhaladó vagy megelőző járművek (autók, teherautók, motorkerékpárok, kerékpárok) jelenlététől függően.

Az új, nagyobb felbontású széles látószögű kamera felváltotta a City-Brake Active System (CTBA) multifunkciós kamera és érzékelő korábbi generációs Jazz modelljét. A kamera felismeri a járdatípusok és a forgalmi forgatókönyvek szélesebb körét. Ide tartozik annak ellenőrzése, hogy a jármű közeledik-e a járda külső széle (a fű vagy a kavics határához), a szembenálló járműhöz, vagy fordul-e másik sávba útjelzések vagy táblák nélkül. A kamera kiküszöböli a párásodás problémáját, és egyértelmű látómezőt biztosít állandó megállás nélkül.

A kezelő személyre szabhatja a fejlett illesztőprogram-támogatási rendszerek információinak mennyiségét, amely egy 7 hüvelykes folyadékkristályos érintőképernyőn (LCD) jelenik meg.

Passzív biztonság beépítve a Jazz szerkezetébe

Az új Jazz szerkezete a Honda Advanced Compatibility Engineering ™ (ACE ™) technológiai koncepció szerint került kifejlesztésre, amely kiterjeszti az utasok védelmét ütközés esetén és a kiváló passzív biztonsági tulajdonságok alapját képezi.

Az összekapcsolt szerkezeti elemek váza egyenletesebben osztja el az ütközési energiát a jármű elején, csökkentve az utastérbe továbbított erőket. Az ACE ™ szerkezet nemcsak az autó és az utasokat védi az ütközési energia eloszlatásával az egész karosszéria felépítésén, hanem csökkenti az ütközésben részt vevő más járművekre átadott kinetikus energiát is. Az ACE ™ utasvédelme kiterjed az ütközésekre mind a nagy, mind a kicsi járművekkel

A passzív biztonság, amely az utasok baleset esetén történő védelméről szól, ugyanolyan fontos a Honda számára, mint az aktív biztonság. A Jazza tulajdonosokat és utasokat most tíz légzsák védi, köztük két új, az ülésekbe beépített hátsó oldalsó légzsákkal és az első ülésen elhelyezett új első középső légzsákkal. Az új központi első légzsák az első a piacon ebben a szegmensben, és védi az utasok testeinek ütközés során okozott sérüléseit. A Jazz elülső fejtámlákkal volt felszerelve, korlátozva a hátsérülések kockázatát.

Forrás: HONDA