• A jövőbeni együttműködés a szállítási modellek bevezetését irányozza elő – a Volkswagen Vans készített városi kisteherautót és a Ford által tervezett egy tonnás kisteherautót, valamint 2022-től a Ford Ranger platformon épített közepes méretű kisteherautót.
  • A vállalatok várhatóan a termékek teljes életciklusa alatt épülnek fel, a kereskedelmi együttműködés által érintett három haszongépjármű-modell 8 millió példányban.
  • 2023-tól a Ford új elektromos modellt indít az európai piacon, amely a Volkswagen moduláris elektromos meghajtó platformján alapul; a többéves termelést több mint 600 000 példányratervezik.
  • A Volkswagen múlt heti Argo AI-be történő beruházásának köszönhetően a Ford és a Volkswagen előnyei lesznek az együttműködésnek, ha önálló járműveket fejlesztenek ki, függetlenül az Argo AI innovatív autonóm technológiáján.
  • Az együttműködés nem írja elő a kölcsönös részvények bevezetését mindkét társaság tőkéjében, várhatóan ez jelentősen javítja mindkét társaság hatékonyságát.

WARSAW, 2020. június 10. – A Ford Motor Company és a Volkswagen AG ma megállapodásokat írt alá, amelyeknek köszönhetően elvárják, hogy kielégítsék ügyfeleik gyorsan változó igényeit Európában és más régiókban. A megállapodások feltételezik, hogy mindkét vállalat kiegészítő erőforrásokat használ fel a közepes méretű haszongépjárművek és a haszongépjárművek szegmenseiben.

Az együttműködési terveket a Ford és a Volkswagen először tavaly júliusban jelentette be.

A vállalatok azt várják el, hogy a Szövetség javítsa a termékek jelenlegi és jövőbeli vásárlói minőségének értékelését, amelyet a járműkínálat gyorsabb innovációja, az új technológiák használata, a jobb funkcionalitás biztosítása és több modell kínálata fog szolgálni. A megállapodás aláírói azt jósolják, hogy a haszongépjárművek és a nagy teljesítményű elektromos járművek iránti globális ipar igényének folyamatos növekedése növeli mindkét vállalat termékeinek értékét.

A Szövetség feltételezi:

  • A Ford által kifejlesztett és épített közepes méretű kiszerelés bevezetése, amelyet 2022-től a Volkswagen értékesít a Volkswagen haszongépjármű-sorozatban Amarok néven;
  • Mindkét vállalat pozíciójának erősítése a haszongépjármű-piacon 2021 óta a legújabb Caddy modell alapján kidolgozott városi kisteherautó bevezetésével, amelyet a Volkswagen Vans fejlesztett ki és épített, valamint a Ford által létrehozott egy tonnás szállító kisteherautóval;
  • 2023-ra növelni kell a Ford elektromos és zéró kibocsátású járművek kínálatának diverzifikációját és kibővítését Európában a moduláris elektromos meghajtón vagy a Volkswagen MEB platformon kifejlesztett modell bevezetésével.

A vállalatok várhatóan akár 8 millió közepes méretű felvételt és mindkét szállítóautót együttműködhetnek a termék teljes életciklusa alatt.

“A COVID-19 világjárvány és annak a világgazdaságra gyakorolt ​​hatása fényében még soha nem szükséges rugalmas szövetségeket kialakítani az erős vállalatok között” – mondta Dr. Herbert Diess a Volkswagen Csoport vezérigazgatója. – Az együttműködés hatékonyan csökkenti a fejlesztési költségeket, lehetővé téve az elektromos és szállító járművek szélesebb körű elterjesztését a világon, és megerősíti mindkét vállalat helyzetét.

“A szövetség nagy lelkesedés idején jelenik meg, kísérve az egyre intelligensebb, összekapcsolt járművek bővülését az egyre intelligensebb világban” – mondta Jim Hackett a Ford Motor Company vezérigazgatója. – Ez nagyszerű lehetőséget teremt számos globális közlekedési kihívás innovációjára és megoldására, valamint egyedi előnyöket kínál az ügyfelek számára – még akkor is, ha a vállalatok nagyobb választással szembesülnek pénzük felhasználásának módjában.

Mind a Ford, mind a Volkswagen kiváló hírnévnek örvendett, mint a pick-upok és kisteherautók gyártója, olyan népszerű modelleket kínálva, mint a Ford Ranger és a Ford Transit, valamint a Volkswagen Transporter, Crafter, Caddy és Amarok.

– A haszongépjárművek képezik a Ford mai ajánlatának alapját. Ez egy olyan terület, ahol elvárjuk a szegmensekben a tevékenységek megerősítését és fejlesztését, amely magában foglalja a Volkswagenrel való együttműködést. Ez mindkét társaság számára jelentős pénzügyi haszonnal jár a fejlesztési és gyártási szakaszban ”- mondta Jim Farley, a Ford Motor Company üzemeltetési igazgatója. – A Ford a következő 24 hónapban önállóan bevezeti a Transit és az F-150 elektromos verzióit azoknak a kereskedelmi ügyfeleknek, akiknek egyre inkább szükségük van nagy teljesítményű, nulla kibocsátású modellekre, amelyek hálózatra vannak csatlakoztatva, adatátvitelt nyújtanak, és amelyek mesterséges intelligencia rendszerekkel vannak felszerelve.

– A Forddal való együttműködés a GRIP 2025+ stratégiánk kulcseleme és a Volkswagen Vans jelenlegi átalakulásának része – mondta Thomas Sedran, a Volkswagen Vans vezérigazgatója. – A Forddal folytatott hosszú távú együttműködés erősíti nagyon jó helyzetünket a könnyű haszongépjármű-szegmensben, különösen a nagy európai piacokon, és bizonyíték arra, hogy fokozatosan végrehajtjuk tervünket lépésről lépésre.

A Volkswagen MEB platform használata az Európai Ford sorozatban a Volkswagen elektromos járművek terjesztésének további sarokköve, és újabb lépés mindkét vállalat számára a 2015. évi Párizsi Megállapodás kötelezettségvállalásainak teljesítésében. A Volkswagen és a Ford további együttműködést tervez elektromos járművek fejlesztésének útvonalai.

A Ford számít néhány év múlva – 2023-tól – 600 000 elektromos járműhöz, amelyek az elektromos járművekhez létrehozott MEB architektúrát használják a helykímélés és a megtakarítás érdekében. A Ford által Köln-Merkenichben tervezendő és gyártandó jármű egy újabb elem lesz a teljesen elektromos Mustang Mach-E sorozatban, amely 2021-ben indul.

Ezenkívül mindkét vállalat az Argo AI-vel együttműködve külön, nagy hatékonyságú osztályokat hoz létre az Argo AI által kifejlesztett technológiákon alapuló autonóm járművekkel foglalkozó részlegek létrehozására. A múlt héten a Volkswagen végrehajtotta a pittsburghi Argo AI korábban bejelentett beruházási tervét, amelyben a Ford már részt vett és részt vett a fejlesztési munkájában.

A Volkswagen és a Ford független döntései az Argo AI munkájának beruházási elkötelezettségéről tanúskodnak az autonóm járművek fejlesztésének műszaki fejlődéséről és haladásáról, amelyet az Argo AI iparági vezető elért. Megmutatják azt is, hogy a szövetségek hogyan gyorsíthatják meg olyan áttörő technológiák fejlesztését, amelyek általában időt és tőkét igényelnek.

Az Argo AI autonóm vezetési rendszer az első, amely Európában és az Egyesült Államokban bevezette a kereskedelmi megvalósítási terveket. A Ford és a Volkswagen globális elérhetősége biztosítja az Argo AI platformjának a legnagyobb potenciálját az összes ismert autonóm vezetési rendszer földrajzi kiterjesztéséhez. A távolság és a skála fontos tényezők egy robusztus és jövedelmező autonóm vezetési rendszer kialakításában.

A Volkswagen és a Ford megállapodás nem írja elő kölcsönös részvények bevezetését mindkét társaság tőkéjében, amelyek piaci versenytársak maradnak.

Forrás: Ford Pols