Az Audi VIN száma 17 betűből és számból álló egyedi kód, amelynek köszönhetően rengeteg fontos információt megtudhat a járműről. Fontos, hogy nincs két egyforma Audi VIN szám, ami azt jelenti, hogy a kód segítségével sok hasznos információt találhat a tulajdonában lévő vagy vásárolni kívánt járműről. A használt Audi megvásárlásakor fennállhat némi kockázat, de a VIN dekóder részletesen bemutatja a jármű történetét. Tehát hogyan lehet megtalálni a VIN-t az Audi-ban és hogyan kell dekódolni? Olvassa el cikkünkben.

Audi – VIN szám dekódolása

Az Audi VIN száma számos és fontos specifikációt tartalmaz az autó számára. Ezért az alvázszám dekódolása az Audi-ban különösen ajánlott azok számára, akik autóvásárlást terveznek. Az Audi azonosító száma ugyanis segít meghatározni azokat a konkrét paramétereket, mint a gyártási ország, a modellév, a hajtás típusa, a motor verziója és a felszereltségi lehetőségek. Ez lehetővé teszi az ellopott járművek adatbázisában történő keresést és a történelem megismerését, például a balesetek számát és az előző tulajdonosokat. Mint látható, az Audi VIN számának dekódolása lehetővé teszi a járművel kapcsolatos fontos információk elolvasását, így ellenőrizheti az eladó által megadott adatokat. Ha meg szeretné tudni, hogy az Audi szerepel-e az ellopott jármű nyilvántartásban, vagy részt vett-e a balesetben, dekódolja a VIN-t az alábbi űrlap segítségével.

Audi – hol található a VIN?

Az első dolog, amit ellenőrizni kell a kód ellenőrzése előtt, hogy ellenőrizze annak helyét az autóban, és összehasonlítsa a VIN-kel a dokumentumokon. Az Audi-n VIN-t találni nehéz lehet, mivel a helye a modelltől és az évtől függ. Ha kíváncsi arra, hogy hol található az Audi A3 VIN-je, a 2000–2003-as években egy rögzített elemen volt a válaszfalon. Másrészt a 2003–2008-ban gyártott Audi A3-ban a VIN-szám ezen felül a jobb oldali megerősítésen volt, míg a 2008–2012-es Audi A3-nál a VIN-szám három rögzített elemen volt : a műszerfal házán a bal oldalon, a válaszfal jobb oldalán és a jobb oldali megerősítésen. Egy másik, ugyanolyan népszerű A4-es modell a 2007-2017-es években a VIN-számot két helyen helyezte el, a jobb oldali megerősítésnél a jobb lengéscsillapító ülés közelében és a műszerfal házának bal oldalán. A VIN elhelyezkedése az Audiban, függetlenül attól, hogy az A5, A6, A7, A8, Q3, Q5, Q7 vagy S8 modell van-e nálunk, nem biztos, hogy nyilvánvaló, ezért néha érdemes bevált eszközöket használni, hogy ne pazarolódjon idő hosszú keresésekre.

 

 

Audi – VIN szám ellenőrzése

Az alapvető járműadatok vásárlás előtti ellenőrzése különösen fontos az Audi esetében, függetlenül attól, hogy A4, A6 vagy Q5-öt tervezünk-e vásárolni. Ennek oka az a tény, hogy e márka autóinak ára meglehetősen magas, összehasonlítva más gyártók ugyanabban az évben gyártott márkáival. Az Audi VIN ellenőrzése lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a jármű adatainak az eladó által benyújtott dokumentumokkal és információkkal való összhangját. Különösen az Audi tervezésével, a lehetséges javításokkal és a futásteljesítményekkel kapcsolatban. Tehát hogyan ellenőrizheti az Audi történetét? Ezt az alábbi űrlap kitöltésével online lehet megtenni. A szolgáltatás alapváltozata ingyenes verzióban érhető el, míg azok, akik többet szeretnének megtudni az Audiról, használhatják a fizetős, teljes történeti jelentést.